Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piperea, acuzații la adresa lui Ludovic Orban: 'Abuz în serviciu în formă gravă, recunoscut cu emfază, plus trafic de influență - dar cine le mai numără'

gheorghe piperea

Avocatul Gheorghe Piperea taxează declarația premierului Orban care i-a spus noului primar general al Capitalei Nicușor Dan că acum are încredere să transfere bani de la bugetul de stat către municipalitate pentru ca aceasta să aibă cu ce să plătească subvențiile destinate termoficării centralizate din București. „Abuz în serviciu în formă gravă, recunoscut cu emfază, plus trafic de influență - dar cine le mai numără...”, scrie Piperea pe Facebook.

„Orban - “acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei, pentru încălzire”.
Deci, până acum nu a transferat banii (care se cuvin comunității locale a Capitalei, n.n.) pentru încălzire, pentru că ... nu a avut încredere. Deși obligația legală a existat, iar banii i-au fost la îndemână.
Dar în cine are Orban, acum, încredere, ca să plătească ceea ce i se cuvine de drept Capitalei, măcar pentru încălzire?
În cineva pe care l-a impus pe liste și pe scoringurile sts, împreună cu omu’ din deal, cumva?
Cei cca un mld lei cuveniți încă de acum un an Capitalei (deci, nu doar celor 18% dintre bucureștenii care au venit la vot și au pus ștampila pe PNL) au stat sub obroc, pentru că așa a vrut Orban, din motive pur politice. C(i)olac peste pupăză, noul primar declară că apa caldă nu va veni chiar imediat, căci sunt niște “mici” avarii cauzate de întârzierea reparațiilor la țevi ... Timp în care Termoenergetica și Elcen se îndreaptă accelerat către faliment din lipsă de bani, care nu au venit la timp de la primărie pentru că nu au venit la timp de la guvern.
PS Precizez că, în primii trei ani de insolvență a Radet, am reușit să conving primăria să plătească în avans pe câte un an gazul; ruptura și trecerea la faliment au intervenit când guvernul nu a mai virat la timp și integral cota din impozitul pe venitul bucureștenilor, cuvenit primăriei cu titlu de realocare bugetară, care primăriei nu a mai putut face plata subvenției la timp. Cu tot acest hold-up, s-a reușit trecerea afacerii și personalului Radet la Termoenergetica, plus închiderea disputei pe 4 mld lei dintre Elcen și Primărie. Din cauza lui Orban (care își recunoaște cu nonșalanță fapta), Termoenergetica e acum în pragul falimentului, iar disputa de 4 mld lei (bani care ar urma să fie puși în cârca bucureștenilor) se redeschide cu entuziasm destructiv”, este mesajul lui Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.