Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pippidi, avertisment funest: Acțiunile contra judecătorilor CCR fac rău statului de drept

AlinaMungiuPippidi

Președinta SAR Alina Mungiu-Pippidi scrie într-un articol pentru România Curată despre ce se întâmplă în țară în ultima lună, punând accent pe DNA și pe Curtea Constituțională. Aceasta spune că la ora actuală nu există un proiect de lege care să vizeze desființarea sau subordonarea DNA, iar „dacă DNA e în pericol, România curată vă va chema la demonstrații”. Reacția președintei SAR vine după ce a fost anunțat un nou protest în Piața Victoriei. Manifestanții vor ieși în stradă pentru a susține DNA și a cere depolitizare CCR.

NU există ca atare nici un motiv la această oră ca o demonstraţie pro-DNA să fie îndreptată contra  Curţii Constituţionale, garantul ordinii constituţionale  într-un stat de drept. CCR nu e mai politizată azi decît era ieri, sau acum un an, doi sau cinci, cînd salva pensiile de la tăiere sau decidea că referendumul contra lui Traian Băsescu nu e valid”, a spus Alina Mungiu-Pippidi.

Președinta SAR spune că de la oricine ar veni, acțiunile contra unor judecători ai Curții afectează statul de drept.

Aşa cum a atras atenţia Daniel Morar, primul şef al DNA, acţiunile contra unor judecători ai Curţii sau ai Curţii ca ansamblu fac rău statului de drept, de la oricine ar veni. Daniel Morar e în Curtea Constituţională şi dacă există ceva excepţional care se petrece acolo nu ne îndoim că va ieşi să ne spună. Nu are ce sau cine să-l oprească de la acest lucru”, continuă Alina Mungiu-Pippidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.