Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan exploziv dezvăluit de Serghei Lavrov: Rusia şi China vor să le pună bețe în roate americanilor

lavrov

Moscova şi Beijingul vor încerca să blocheze orice tentativă din partea SUA de sabotare a acordului nuclear încheiat cu Iranul, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov în finalul discuţiilor purtate luni la Beijing cu omologul său chinez Wang Yi, relatează TASS şi Reuters.

'Suntem împotriva revizuirii acestui acord, considerăm drept contraproductivă încercarea de a reduce la zero ani de eforturi internaţionale întreprinse în cadrul negocierilor între Cei şase şi Iran', a afirmat şeful diplomaţiei ruse aflat într-o vizită la Beijing.

Citește și: Tudor Chirilă a răbufnit după stenogramele incendiare de la FRF: 'Toate partiele, aceeași mizerie'

'Vom împiedica încercările de a sabota acest acord întărit printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU', a insistat ministrul Lavrov, potrivit Agerpres.

JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action) este un acord internaţional încheiat pe 14 iulie 2015 între Iran şi şase mari puteri - China, Franţa, Rusia, SUA, Germania - plus Uniunea Europeană.

La 12 ianuarie, preşedintele american Donald Trump a avertizat că SUA vor ieşi din acest acord la 12 mai dacă textul nu va fi modificat de semnatarii europeni pentru a limita programul balistic al Iranului şi influenţa sa crescândă în regiune. Statele europene care au negociat acordul cu Iranul se pronunţă pentru menţinerea sa. La rândul său, Teheranul a avertizat sâmbătă că va relua 'energic' îmbogăţirea uraniului dacă Washingtonul va rupe acordul, conform AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.