Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan îndrăzneţ al tehnocraţilor: Ce a anunţat Vasile Dâncu

radiocluj.ro
dragnea dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat vineri, la Alba Iulia, că Guvernul doreşte să creeze o zonă de dezvoltare în arealul Munţilor Apuseni, el solicitându-le primarilor să vină cu proiecte ce vor sprijinite ulterior pentru a primi finanţări europene printr-o Unitate de Asistenţă Tehnică subordonată Cancelariei primului-ministru. Ministrul a arătat, în acest sens, că peste trei săptămâni va fi prezentat un draft de strategie pentru zona Munţilor Apuseni, la care lucrează specialişti din Executiv, urmând ca documentul să fie completat cu proiectele propuse de primarii localităţilor vizate şi de Consiliul Judeţean Alba.

'Va fi un draft pe care, împreună cu Consiliul Judeţean, care este cel care monitorizează şi care se ocupă de dezvoltarea şi planificarea dezvoltării zonale aici, să-l îmbogăţim. Le-am cerut domnilor primari din zonă să vină cu proiecte, să eliminăm proiectele care au fost făcute la un moment dat şi nu mai sunt actuale, să vedem ce mai putem recupera din proiectele vechi şi să punem proiectele toate într-un continuum de dezvoltare. Vrem să construim din aceste zone, din zona Munţilor Apuseni, o zonă de dezvoltare. Nu putem noi să gândim dezvoltarea la Bucureşti. Noi putem să gândim la Bucureşti programele de dezvoltare, să aducem consultanţă specializată, vom detaşa oameni, vom construi unităţi la ministerele noastre care să se ocupe numai de această zonă (...), care să se ocupe de cererile care vin de aici. Dar vrem, în acelaşi timp, să vedem care este viziunea locală', a arătat Vasile Dîncu. Vicepremierul a mai spus că pentru realizarea unor proiecte mari este nevoie colaborarea locală şi a precizat că în cazul programelor gestionate de Guvern vor fi introduse criterii privind ierarhizarea investiţiilor şi a priorităţilor.

'Încercăm în acest an, pe care îl avem la dispoziţie, să schimbăm regulile. La programele pe care le gestionăm de către Guvern, vom introduce criterii foarte clare, conform Planului naţional de dezvoltare teritorială, privind ierarhizarea investiţiilor, crearea priorităţilor. Încercăm să construim dezvoltarea fără accentul politic. Sigur că politicul este foarte important în ceea ce priveşte dezvoltarea, este important să promoveze anumite tipuri de proiecte şi acesta poate să fie un efort care duce la dezvoltare - o viziune pe care oamenii o împărtăşesc este mult mai uşor de pus în practică, dar pe de altă parte încercăm să găsim o soluţie normală de evaluare a proiectelor şi de planificare a dezvoltării României', a afirmat Vasile Dîncu. Vicepremierul Vasile Dîncu s-a întâlnit vineri, la Alba Iulia, cu autorităţile judeţene şi cu primarii cărora le-a prezentat conceptul de strategie integrată prin care Guvernul intenţionează să sprijine trei zone sărace din România, respectiv Valea Jiului, Roşia Montană cu Munţii Apuseni şi Nord-Estul Moldovei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.