Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu

breaking news

Ancheta Colectiv se îndreaptă acum și împotriva celor care au coordonat interventia din noaptea incendiului și tratamentul medical din zilele ce au urmat.

Revoltate, rudele celor care și-au pierdut viața depun astăzi la Parchetul General plângere penală împotriva lui Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu, informează Realitatea Tv.

''Am depus plângere penală împotriva celor care au gestionat situaţia de după Colectiv, printre care Arafat şi Bănicioiu. (...) La această oră avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la uşa Colectiv, cine este de vină, de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem cum un ministru de atunci spune că el este dentist şi nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii. Deci, medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau este de vină conducerea. (...) Copiii noştri au murit din cauza condiţiilor din spitale, din cauza nepriceperii, din cauza interdicţiei de a fi trimişi în străinătate'', a susţinut Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, la sediul PG.

ALEGERI SUA: Zgonea, Predoiu, Antonescu, Frunzăverde, despre impactul asupra României

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, conform bilanțului prezentat de procurorii Parchetului General, sunt două dosare penale pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, ambele fiind construite în jurul morţii a 64 de oameni şi rănirii altor 112. Până acum, sute de persoane, 11 unităţi sanitare şi alte cinci instituţii s-au constituit parte civilă în proces.

În octombrie, procurorii militari din DNA au dispus trimiterea în judecată a Antoninei Radu şi a lui George Petrică Matei, la data faptelor ofiţeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, în dosarul Colectiv.

Ei sunt acuzaţi de DNA de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În anchetă sunt 248 de victime care cer sume uriaşe drept despăgubiri.

Acesta este al doilea dosar privind moartea a 64 de oameni şi rănirea altor peste 100 în tragedia din clubul Colectiv. Primul dosar a ajuns deja la judecători. În total sunt şapte persoane acuzate: cei trei acţionari ai clubului colectiv, patronii companiei de efecte pirotehnice şi doi artificieri. Despăgubirile cerute se ridică la peste 212 milioane de euro şi peste 51 de milioane de lei. Sunt peste 200 de persoane, 11 spitale şi alte cinci instituţii care s-au constituit parte civilă.

În dosarul mare, au fost trimise în judecată șase persoane – cei trei acționari ai clubului, patronii firmei de pirotehnie și unul dintre angajații acestei firme, cel care a montat artificiile.

Procurorii mai au în lucru un dosar care îl privește pe cel de-al doilea angajat al firmei de pirotehnie, care a fost rănit în incendiu și a stat câteva luni în spital.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.