Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângerea lui Platini împotriva lui Infantino, transferată de justiţia franceză către Elveţia. Fostul oficial denunţă o conspiraţie

www.stadium.my
Michel Platini

La aproape un an şi jumătate de la depunerea unei plângeri împotriva preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, Michel Platini a aflat miercuri că parchetul din Paris a transferat cazul către justiţia elveţiană. relatează L'Equipe.

A trecut puţin peste un an de când Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, a anunţat că a depus o plângere împotriva lui Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) din 2016, în faţa justiţiei franceze. Autorităţile franceze au reacţionat: au decis să transmită plângerea ca "denunţ oficial" către autorităţile judiciare elveţiene, potrivit fostului oficial francez.

Într-un comunicat de presă, triplul câştigător al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985) şi-a exprimat miercuri nemulţumirea faţă de această decizie a parchetului din Paris. Platini depusese o plângere la 17 noiembrie 2021 pentru "trafic de influenţă" împotriva lui Gianni Infantino şi pentru "complicitate la trafic de influenţă" împotriva lui Marco Villiger, fostul secretar al FIFA. Procurorul general a preferat să trimită dosarul în Elveţia, argumentând că acuzaţiile se referă la "fapte comise în Elveţia de către cetăţeni elveţieni".

PLATINI DENUNŢĂ O "CONSPIRAŢIE"

Această decizie de a transfera plângerea mea este scandaloasă", a precizat Platini într-un comunicat. "Ştiu că Elveţia nu va investiga: prima mea plângere depusă în Elveţia a fost închisă fără un singur act de anchetă [...]. Mă aştept ca Franţa să mă apere în cele din urmă". El îl acuză în special pe şeful forului fotbalistic mondial că i-a îngrădit accesul la preşedinţia FIFA, alertând parchetul elveţian în legătură cu o plată suspectă (1,8 milioane de euro) făcută de organismul internaţional. Fostul internaţional francez a fost achitat în iulie 2022 în acest caz în care a fost implicat şi fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, la Bellinzona, în Elveţia.

Acum, justiţia elveţiană trebuie să decidă dacă va da curs sau nu plângerii depuse de francez împotriva lui Infantino. Preşedintele FIFA se confruntă deja cu o procedură penală pentru "denunţ calomnios", deschisă în martie 2023, când a fost reales pentru un nou mandat de patru ani. Cu toate acestea, Michel Platini nu pare foarte încrezător că cererea sa va fi soluţionată, întrucât în comunicatul său de presă vrea "să ştie cine sunt responsabilii acestei conspiraţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.