Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planta miracol care te ajută să scapi de fumat, cancer, astm și boli digestive

Din păcate, in ciuda faptului că avem acces la un număr tot mai mare de informatii, putini dintre noi cunoaștem uimitoarele beneficii oferite de aceasta planta pretioasa. Obligeana, sau asa cum mai este ea numita in popor “trestia mirositoare”, a fost folosita inca de cele mai vechi timpuri in medicina populara datorita uimitoarelor sale efecte asupra organismului. Originara din India, obligeana a fost adusa in Europa de catre navalitorii tatari in secolul al XIII-lea, fiind inca de atunci folosita in mod intens pentru exceptionalele sale efecte de vindecare asupra afectiunilor sistemului nervos,  ale aparatului respirator si digestive.

In medicina naturista se folosesc rizomii carnosi, care se recolteaza primavara devreme, in martie si aprilie sau toamna tarziu, in octombrie si noiembrie.

Obligeana este o planta foarte utila si in tratamentul de recuperare in urma extirparii tesuturilor malignizate. Cu ajutorul acestei plante se pot obtine rezultate cu adevarat spectaculoase in cazul cancerelor localizate la nivelul colonului si cu extindere spre organele adiacente (ficat, pancreas, uter, pamani si san), scrie e-dimineata.ro.

Specialistii in fitoterapie recomanda, in cazul bolilor canceroase, infuzia sau maceratul la rece. Se administreaza o cana dimineata, pe stomacul gol si seara, inainte de cina. Cura dureaza trei luni de zile consecutiv. Dupa o pauza de o luna se reia cura.

Radacina de obligeana si-a dovedit uimitoarele sale proprietati terapeutice intr-un numar foarte mare de afectiuni, dar in special in cazul afectiunilor de ficat, pancreas, colecist si splina. De asemenea, are o eficienta deosebita si in cazul balonarilor stomacale si intestinale sau colici.

Datorita actiunii detoxifiante, radacina de obligeana este folosita la curatirea intestinelor si a stomacului de secretiile abundente si toxine. Regleaza deopotriva excesul si lipsa aciditatii gastrice. Are efect fortifiant asupra tubului digestiv si trateaza digestia dificila in cazul unui stomac lenes, gastrite hiperacide, acute si cronice, ulcere gastrice si duodenale, pancreatita.

De asemenea, obligeana are un efect curativ si in cazul urmatoarelor afectiuni:

1. Te scapa de astm si gripa

Obligeana prezinta proprietati antiastmatice, sudorifice si diuretice, cu efecte favorabile in starile gripale, bronsite, astm bronsic, guturai, febre intermitente. Infuzia de obligeana, in amestec cu brancuta (10 g rizomi de obligeana, 20 g brancuta la 1 litru apa clocotita, din care se iau cate 3 cesti pe zi).

2. Previne alopecia si stimuleaza cresterea parului

Radacina de obligeana contine principii active cu efect de stimulare a cresterii parului. Efecte deosebite are tinctura din 50 g pulbere de obligeana, la care se adauga 10 g radacina de gentiana, intr-un litru de alcool. Dupa 24 de ore se strecoara si se adauga 10 g ulei de salvie. Se fac frictiuni pe pielea scalpului, de 3-4 ori pe saptamana, pentru stimularea cresterii parului.

3. Remediu calmant

Efecte bune s-au constatat in tratamentul unor boli nervoase, cum ar fi starile de nervozitate, epilepsie, melancolie, depresie si anxietate. Se iau zilnic cu 2-3 lingurite rase de pulbere din rizomi uscati. Persoanele care se confrunta cu insomnia pot bea o cana cu infuzie de obligeana seara, inainte de culcare. Lamigrene, ameteli, dureri de cap si stres, se indica, in uz intern, 2-3 lingurite de pulbere pe zi, iar in uz extern, cataplasme cu pasta de obligeana in apa, aplicate pe frunte si ceafa.

4. Te poate ajuta sa reunti la fumat

Fumatorii care consuma peste 15-20 de tigari pe zi pot renunta la acest viciu daca mesteca bucati de rizomi uscati, avand efecte tonice la nivelul mucoasei bucale. Remediul este indicat si pentru intarirea gingiilor sau in caz deparadontoza.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.