Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul pregătit în laboratoarele Kremlinului: Rusia atacă direct infrastructura NATO din SUA și Europa

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

În laboratoarele Kremlinului se pregătește o nouă fază a războului, iar în această etapă Rusia ar încerca să atace infrastructura critică a NATO. Un astfel de atac ar genera efecte în lanț, iar o confruntare directă între Rusia și țările NATO nu este exclusă.

Rusia se pregătește pentru un atac asupra infrastructurii submarine a NATO. În acest scop, conducerea rusă studiază sistemele submarine ale alianței, a declarat David Cutler, secretarul general adjunct al blocului pentru informații și securitate, David Cutler.

Potrivit lui Cutler, Rusia cartografiază infrastructura aliată critică atât pe uscat, cât și subacvatică, a spus el. În acest fel, Moscova se pregătește pentru lovituri împotriva unor ținte submarine din Europa și America de Nord. La această operațiune participă militari și servicii speciale rusești, a adăugat el.

Așa a început și războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO a reamintit că acesta este modul în care Rusia luptă în primele etape ale conflictului - urmărește să distrugă infrastructura critică. Moscova a folosit această tactică în războiul împotriva Ucrainei.

Cutler a precizat că este vorba despre cabluri submarine, care reprezintă 95% din comunicațiile pe internet. Acestea permit tranzacții financiare în valoare de aproximativ 10 trilioane de dolari în fiecare zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.