Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul protestatarilor pentru sosirea oficialilor europeni la București: Unde se vor aduna oamenii - surse

Inquam Photos / Octav Ganea
protest universitate

Mai multe proteste au fost anuntate, in Bucurest, odata cu sosirea oficialilor europeni la Bucuresti. Unul ar urma sa aiba loc joi seara, in fata Ateneului Român, acolo unde vor merge demnitarii europeni. Pentru că zona va fi blocată, oamenii se vor aduna pe Calea Victoriei, în zona Piața Revoluției, aproape de Ateneu, acesta fiind traseul pe care se vor deplasa oficialii, sustin surse avizate.

Unul dintre cei care vor participa la protest este filosoful Mihai Șora.

Citeste si Mișcare de ULTIMA ORĂ a conducerii DNA - Se cere revocarea a patru procurori de la Ploiești. Printre ei, fostul șef al structurii, Lucian Onea

„Mâine voi fi la Ateneu: nu în sală, ci undeva afară, în mulţime: pentru ca mai-marii Europei aflaţi la Bucureşti să priceapă că «ei», românii aceia care îi vor întâmpina, «oficialii» noştri aflaţi la guvernare sunt doar accidente ale României recente, nefericite întâmplări de care, odată şi-odată, vom reuşi să scăpăm. Să înţeleagă, cu alte cuvinte, că acei români sunt diferiţi de noi. Pe scurt: că cei din stradă, nu cei de la tribuna oficială sunt oamenii cu adevărat vii ai acestei ţări. Iar viii cu viii, hoţii cu hoţii. Europa suntem noi”, a anuntat filosoful.

Un alt protest este organizat vineri de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), în fața Reprezentanței Comisiei Europene (CE) de la București. Protestul este organizat cu ocazia vizitei Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și a Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani și al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la București, cu ocazia inaugurării Președinției Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.