Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul secret al Israelului după retragerea din Fâșia Gaza: ce li se pregătește combatanților Hamas (presă)

armata israel idf

Israelul și-a retras armata (IDF) din sudul Fâșiei Gaza, lăsând o forță mai mică să continue operațiunile în întreaga Fâșie. Ziarul Haaretz a dezvăluit însă că în spatele acestei acțiuni stă un plan secret, unul în care combatanții Hamas să fie prinși în capcană.

Ziarul a citat ofițeri superiori ai IDF, spunând că speră că retragerea IDF din sudul Fâșiei Gaza va duce la ieșirea militanților Hamas din ascunzători. Aceleași surse speră că retragerea va duce la ieșirea militanților din ascunzătorile lor, chiar dacă prețul este tirul de rachete împotriva IDF.

Ofițerii israelieni au declarat că retragerea din Fâșia Gaza se datorează oboselilor de luptă și nu unui gest de bunăvoință față de negocierile de schimb de prizonieri. Ei au subliniat că există o înțelegere și cunoaștere a inutilității unei mari prezențe IDF în Gaza și că, fără avansarea către noi poziții de luptă, viețile soldaților vor fi puse în pericol.

Promisiunea șefului Statului Major al IDF

Șeful Statului Major al IDF, Herzi Halevy, a declarat că "războiul din Gaza continuă în timp ce oficialii Hamas încă se ascund și vom ajunge la ei mai devreme sau mai târziu". "Mergem înainte și vom continua să ucidem mai mulți sabotori și să distrugem infrastructura mai multor militanți. Nu vom menține brigăzile Hamas în nicio parte a Fâșiei", a spus el, adăugând că există planuri ca IDF să acționeze de îndată ce va fi luată o decizie.

Numai în dimineața zilei de 9 aprilie, Forțele de Apărare Israeliene au anunțat că Hatema Almeri, șeful Comitetului de Urgență Hamas, a fost ucis în Gaza (pe larg, aici).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.