Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul SECRET al Rusiei: Se pregătește un ATAC împotriva Uniunii Europene

pixabay.com
tanc rusia

Rusia încearcă să 'destabilizeze Uniunea Europeană', a avertizat miercuri preşedintele bulgar Rossen Plevneliev, în Parlamentul European, estimând că, în opinia sa, criza din Ucraina a marcat începutul unei perioade de 'pace rece', relatează AFP.

Într-un discurs proeuropean, foarte aplaudat de membrii Parlamentului European reuniţi la Strasbourg, Plevneliev a criticat aspru Moscova, afirmând că Rusia "nu acceptă principiile ordinii internaţionale".

Citește și: ȘOCANT O femeie a murit pentru că a băut prea multă…APĂ

'Kremlinul ni se opune şi încearcă să destabilizeze UE (...), el încearcă să distrugă bazele Uniunii Europene, care sunt unitatea, solidaritatea şi statul de drept", a declarat şeful statului bulgar, spunând că această situaţie a pus capăt procesului extinderii Uniunii Europene.

'Criza din Ucraina a fost un punct de cotitură. Am intrat într-o nouă fază, pe care eu o numesc pace rece', a mai spus el. 'Pace, pentru că nimeni nu vrea un război, însă pace rece pentru că noi vedem o confruntare şi metode din timpul războiului rece', a subliniat Rossen Plevneliev.

Citește și: Unic în lume: Satul din România cu șosea din marmură și cu un singur locuitor

'Ne îndreptăm spre o nouă conferinţă de la Yalta? Dacă Occidentul va permite acest lucru, ar fi o ruşine istorică", a mai spus Plevneliev, înainte de a exclama: 'Crimeea este Ucraina şi Ucraina este Europa'.

Preşedintele bulgar a cerut de asemenea o integrare 'cât mai curând posibil' a ţării sale, care a aderat la UE în 2007, în zona Schengen de liberă circulaţie, în condiţiile în care Bulgaria, confruntată cu fluxul migratoriu, a demonstrat că "protejează frontierele externe ale UE într-o manieră profesionistă şi eficientă".

Citește și: Nu ai citit legi mai TRĂSNITE

'Indiferent de rezultatul referendumului britanic (din 23 iunie privind o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE), dezbaterea privind o Europă cu mai multe viteze va continua", a mai spus preşedintele bulgar, scrie agerpres.ro.

Citește și: ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Momentul în care un leu atacă un copil / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.