Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Ucrainei pentru a ocupa Crimeea: se anunță lupte crâncene pe front

digi24.ro
crimeea

Planul Ucrainei pentru a ocupa Crimeea: se anunță lupte crâncene pe front

Ucraina vrea să primească de la SUA rachete de croazieră americane JASSM, care ar putea ajuta Kievul "să ocupe" Crimeea, transmite revista Forbes, relatează Ria Novosti, potrivit Rador.

Potrivit publicației citate, avioanele de vânătoare F-16 "nu sunt deocamdată compatibile cu rachetele Storm Shadow sau SCALP, dar sunt compatibile cu JASSM"".

Potrivit datelor publicației, "unind F-16 cu JASSM, Forțele Militare Aeriene ucrainene își vor putea dubla forțele". Rachetele de croazieră JASSM, subliniază publicația, "figurează pe lista de dorințe" a Ucrainei.

"F-16 echipate cu JASSM pot juca un rol hotărâtor în realizarea planului pe termen lung al ministrului apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, de recăpătare a Crimeei "fără luptă", citează revista cuvintele analistului Brynn Tannehill de la centrul analitic RAND Corporation. După cum remarcă analistul, mai este de parcurs un drum lung înainte ca avioanele de vânătoare F-16 să intre în dotarea Ucrainei. Totodată, potrivit afirmațiilor acestuia, "rămâne deschisă" problema cu privire la cât de mult vor influența ele deznodâmântul conflictului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.