Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul UE de relansare economică - Negocierile 'avansează', afirmă preşedintele Macron, într-o vizită la Haga

Agerpres
Emmanuel Macron

Negocierile "avansează" asupra planului de relansare post-pandemie al Uniunii Europene, a afirmat preşedintele francez, Emmanuel Macron, la sosirea marţi seară într-o vizită în Regatul Ţărilor de Jos pentru discuţii cu premierul Mark Rutte, notează AFP, potrivit AGERPRES.

Olanda se numără printre cele patru state (alături de Austria, Danemarca şi Suedia) care sunt foarte rezervate în legătură cu proiectul acestui plan - stabilit deocamdată la 750 miliarde de euro -, de care vor beneficia în primul rând ţările din sudul Uniunii, cele mai afectate de pandemie.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Mark Rutte l-a primit pe preşedintele Franţei în cursul serii la Haga pentru o întrevedere, urmată de un dineu de lucru, înaintea unui summit extraordinar cu prezenţa fizică a liderilor celor 27 de ţări ale UE, la 17 şi 18 iulie, la Bruxelles, pentru a încerca să găsească un acord asupra planului uriaş de relansare a economiei europene.

Cei doi lideri nu au făcut declaraţii în faţa reprezentanţilor presei, dar amândoi "cred în această solidaritate care face Europa noastră", a scris într-un mesaj pe Twitter Emmanuel Macron înainte de întâlnirea cu prim-ministrul olandez.

"Până la Consiliul European din iulie, trebuie să îi convingem pe partenerii noştri pe baza acestui acord franco-german. Negocierile avansează şi fiecare trebuie ascultat", a adăugat el.

Liderii europeni s-au angajat într-o cursă contracronometru pentru a se pune de acord înainte de sfârşitul lui iulie asupra planului de relansare, în ciuda divergenţelor profunde constatate la o primă reuniune, desfăşurată vineri prin videoconferinţă.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Premierul Mark Rutte s-a arătat însă sceptic asupra încheierii unui acord la summitul din iulie.

''Nu este sigur că va putea fi finalizat până atunci sau dacă vom avea nevoie de mai multe sesiuni, ori dacă acestea vor trebui să aibă loc în timpul verii sau mai târziu'', a declarat el, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.