Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planuri pentru a crea o monedă digitală în Marea Britanie. Lira digitală ar moderniza plățile, dar nu va înlocui numerarul

timeout.com
londra

Banca Angliei (BoE) și Trezoreria Regatului Unit pregătesc planuri pentru a crea o monedă digitală care ar putea „oferi o nouă modalitate de plată” fără a înlocui neapărat numerarul.

Ministrul de Finanțe Jeremy Hunt spune că lira digitală, sau „Britcoin”, va fi emisă și susținută de Banca Angliei, dar nu va anula utilizarea numerarului, conform cointelegraph.com.

Într-o declarație publică din 6 februarie, ministrul Finanțelor, Jeremy Hunt, a indicat că cele două entități vor căuta să dezvolte un sistem de plăți digital modernizat care nu neagă neapărat utilizarea numerarului.

„În timp ce numerarul este aici pentru a rămâne, o liră digitală emisă și susținută de Banca Angliei ar putea fi o nouă modalitate de plată care este de încredere, accesibilă și ușor de utilizat”, a spus el, adăugând că „vrem să investigăm mai întâi ce este posibil. , asigurându-ne totodată că protejăm stabilitatea financiară.”

Un alt domeniu-cheie de atenție va fi oferirea unei alternative susținute de guvern la monedele stabile emise în mod privat, oficialii din BoE și Trezorerie așteaptă ca companiile Big Tech să dezvolte astfel de monede în următorii ani.

Ca parte a declarației, guvernatorul BOE Andrew Bailey a subliniat că „o liră digitală ar oferi o nouă modalitate de a plăti, de a ajuta afacerile, de a menține încrederea în bani și de a proteja mai bine stabilitatea financiară”.

„Cu toate acestea, există o serie de implicații pe care munca noastră tehnică va trebui să le analizeze cu atenție. Această consultare și munca ulterioară pe care banca o va face acum vor sta la baza a ceea ce ar fi o decizie profundă pentru țară cu privire la modul în care folosim banii.”

De asemenea, viceguvernatorul BoE, Jon Cunliffe, urmează să susțină un discurs pe 7 februarie, pentru a actualiza industria financiară cu privire la activitatea de până acum a Băncii Centrale și a trezoreriei CBDC.

Dacă decid să avanseze, s-a sugerat că lira digitală și sistemul său bazat pe blockchain nu vor fi construite până în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.