Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planuri pentru desființarea SIIJ în Parlament: Ludovic Orban vrea să dea o lovitură de proporții

realitetea.net
orban-ludovic

Ludovic Orban a anunțat, luni, că liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandate să ceară, în sesiunea extraordinară, dezbaterea la Senat, în procedură de urgență, a proiectului de lege inițiat de partid privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție.

Citește și: Tăriceanu, lovitură sub centură pentru Teodorovici: șeful ALDE i-a lansat o provocare otrăvită contracandidatul său la prezidențiale .

„Biroul executiv al Partidului Național Liberal a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgență, proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberal, privind desființarea Secției speciale de cercetare a magistraților. Readuc aminte că proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberal a trecut de Camera Deputaților, prin adoptare tacită și se găsește la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii PNL și evident și ceilalți colegi din Camera Deputaților să militeze pentru introducerea pe ordinea de zi în sesiunea extraordinară și pentru adoptarea proiectului de lege al PNL, privind desființarea Secției speciale”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul BEX al PNL, de luni.

Liderul liberal a reamintit că în urma sesizării PNL adresată APCE, organismul european a sesizat Comisia de la Veneția, iar aceasta s-a pronunțat asupra desființării Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție. (SIIJ).

„Readuc aminte că în urma sesizării Partidului Național Liberal adresate către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția și Comisia de la Veneția a prezentat un punct de vedere clar, privitor la desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, punct de vedere care se regăsește de altfel și în poziția GRECO și în pozițiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanții Comisiei Europene”, a conchis Orban.

Citește și: Proiectul PSD-ALDE de modificare a Constituției: fără condamnați la locale, parlamentare și prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.