Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Băsescu şi Ponta pot fi date peste cap de Iohannis

revista presei

Evenimentul Zilei:

Am vorbit în mai multe rînduri despre frăgezirea PSD, prin loviturile administrate de DNA unor grei ai Partidului, precum Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, pentru ca Victor Ponta să beneficieze de o preşedinţie pe parcursul căreia baronii PSD să nu-l şantajeze cu suspendarea, cerîndu-i punerea DNA cu botul pe labe sau promovarea Legii Administiei şi Graţierii. Nu m-am gîndit însă că Operaţiunea DNA din ultimul timp i-ar fi de folos şi lui Traian Băsescu prin eliminarea celor care, după încheierea mandatului, ar putea lucra pe șest la pedepsirea fostului preşedinte...Traian Băsescu va fi preşedintele PMP. Un partid prin intermediul căruia să reformeze clasa politică... Traian Băsescu are nevoie de:  - Imaginea unei clase politice putrede de corupte, învechite în stagnare, responsabilă de transformarea politicii într-o sursă de îmbogățire. - Dispariția de pe scena politică a greilor din diferite partide, iviți și înfloriți în primii ani postdecembriști, cei care țin deoparte de politică tinerii cinstiți, nu numai prin transformarea partidelor în găști mafiote închise, dar și prin identificarea politicii cu o treabă murdară. S-o recunoaștem: Cam cu asta se ocupă DNA prin această bruscă și surprinzătoare hărnicie tocmai în plină campanie electorală, care ar putea fi denumită Operațiunea Barosul care lovește în toate părțile. Și-n cazul lui Victor Ponta și-n cel al lui Traian Băsescu e vorba doar de planuri, făurite, toate, prin birouri de servicii secrete cu pretenții de a fi corturile de comandament ale lui Napoleon. Pentru ca aceste planuri, de altfel frumoase, să iasă e nevoie de un singur lucru: Ca Victor Ponta să ajungă președinte. Din Istorie știm însă că planurile cele mai frumoase, cele mai strălucitoare, puse la punct pînă la ultima virgulă, pot fi date peste cap de o întîmplare. În cazul Planurilor celor doi – Victor Ponta și Traian Băsescu – întîmplarea poate fi să ajungă Klaus Iohannis președinte.

Digi24:

Președintele Traian Băsescu a făcut marți o altă declarație legată de agenții acoperiți din instituții. Șeful statului a adus o completare la acuzația pe care a lansat-o la adresa candidatului Victor Ponta, despre care susține în continuare că ar fi fost ofițer SIE, pe vremea când era procuror. Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat atacul președintelui, precizând că „nu e de datoria domnului Băsescu să facă speculații legate de un prim-ministru în funcție”. Acesta a menționat că afirmațiile președintelui sunt fără acoperire: „Cred că sunt afirmații mai fără acoperire, decât cele în care îl acuza că e spion. Acum apare și un calificativ special dincolo de cel de spion”.

Ziarul Financiar:

Lumea financiară se aşteaptă ca astăzi Rezerva Federală ame­ri­cană (Fed) să facă istorie şi să oprească masivul program de printare de bani pentru achiziţii de active prin care a injectat sute de miliarde de dolari în cea mai mare economie a lumii şi pieţele după ce acestea au fost zguduite de criza financiară globală.
Problema care se pune acum este dacă nu cumva mareea de lichiditate a lă­sat în urmă „resturi“ to­xi­ce precum creditele auto sub­prime, acordate per­soa­ne­lor cu boni­tate redusă, care amin­tesc de ipotecile sub­prime care au sub­mi­nat siste­mul financiar ame­ri­can, ducând la criza din 2008-2009. Creditele subprime pentru achiziţii de auto­vehicule, împachetate în titluri finan­ciare garantate cu active („asset-backed securities“ sau pe scurt ABS), au fost, ca şi alte categorii de active riscante, beneficiarii celor şase ani de Quantitative Easing, pro­gra­mele prin care Fed a cumpărat active de pe pieţe, scrie Financial Times.
Când Fed a început să facă aceste achi­zi­ţii, la sfârşitul anului 2008, scopul era sim­plu, acela de a dezlănţui un tsunami de lichi­ditate pentru a forţa investitorii nervoşi să renunţe la investiţiile sigure şi să cumpere ac­tive riscante, dar care oferă câştiguri mai mari. Tactica a funcţionat, iar o jumătate de deceniu de QE şi rate de dobândă reduse pare să-i fi mobilizat să cumpere active ris­can­te pe investitorii care se chi­nuie să-şi atingă ţin­tele de profit.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.