Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Marian Vanghelie

marian vanghelie

Marian Vanghelie a declarat joi, într-o conferință de presă organizată la Palatul Parlamentului, că va prelua conducerea Partidului Dreptății Sociale și că până în data de 20 aprilie va anunța cei șapte candidați ai formațiunii pentru alegerile locale în București.

Obiectivul asumat de primarul suspendat al Sectorului 5 este ca până la alegerile parlamentare, partidul său să treacă în fața PSD-ului. În caz contrar, Vanghelie anunță că „va pleca acasă”.

„Ne vom lupta pentru drepturile omului. O să vedeți în următoarele zile lucruri frumoase. Dacă nu voi reuși la următoarele alegeri parlamentare să fiu mai puternic decât PSD, plec acasă. (...) Am avut discuții cu mulți oameni din Parlament, cu mulți oameni politici, chiar din momentul în care am ieșit din arestul preventiv. Am avut discuții pentru ce trebuie făcut pentru o stângă democratică din România, pe ceea ce trebuie făcut ca, în acest stat de drept, să schimbăm lucrurile în bine. (...) Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alții care reprezintă sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezintă Parlamentul. În aproximativ trei săptămâni ne veți vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem să facem cu acest grup”, a declarat Vanghelie, potrivit Agerpres.

Acesta s-a ferit să declare dacă va candida cu siguranță la Primăria Sectorului 5, păstrând suspansul pentru a face publice în același timp, toate cele șapte nume care vor candida în București din partea PDS.

„Nu vreți un moment tipic cu 7 candidaturi? Să explodeze un pic și doamna Firea. Să înțeleagă doamna Firea că stânga suntem noi și nu este ea. Nu are nicio legătură cu stânga, nu are nicio legătură cu PSD. O să vedeți membrii din PSD de 20 de ani, membri care vor fi candidații noștri”, susține Marian Vanghelie.

Acesta prezintă și starea de fapt deloc pozitivă în care se află PSD în București, care în momentul actual nu mai dispune nici măcar de un sediu pentru organizarea campaniei.

„Ce să mai spun, că nu știi ce să mai spui în PSD, cui să îi spui. La București, nu mai avem sediu, au dat sediul. Se întâlnesc într-un bar cinci persoane și iau decizia. Acum se întâlnesc într-un băruleț, au dat sediul, aflați că nu au sediu. Păi de unde candidează doamna Firea, întrebarea mea, de unde se organizează, de la Ilfov, de la Teleorman. Nu știu”, a conchis Vanghelie.

În ultimul sondaj comandat de PSD și realizat în perioada 10-20 martie, Marian Vanghelie este dat câștigător la Primăria Sectorului 5, reușind să strângă 33% din voturi.

Cu UNPR schilodit de dosarele DNA, cu ALDE care va avea în București candidați separați de PSD și cu proaspăta revenire în joc a lui Marian Vanghelie, avantajul poziționării social-democraților ca unic partid de stânga începe să devină din ce în ce mai subțire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.