Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma cripto Nexo este anchetată pentru spălare de bani și crimă organizată

fortune.com
crypto criptomonede

Platforma cripto Nexo este investigată pentru spălare de bani, infracţiuni fiscale, crimă organizată, infracţiuni informatice şi activitate bancară fără licenţă, conform bnr.bg, informează Rador.

Siika Mileva, purtătorul de cuvânt al procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, a precizat că prin intermediul platformei au circulat peste 94 de miliarde de dolari în cinci ani.

Unul dintre clienţi este o persoană care are legături cu finanţarea terorismului. "În urma investigaţiilor preliminare, s-a stabilit că principalii organizatori ai acestei activităţi sunt cetăţeni bulgari, iar activitatea principală este de pe teritoriul Bulgariei. Criptobanca operează prin numeroase companii comerciale înregistrate, care în cea mai mare parte sunt pentru 'cutii poştale', adică sunt companii goale", a explicat Mileva.

În cadrul anchetei, vor fi audiaţi mai mulţi martori şi se vor efectua percheziţii. Şeful departamentului cibernetic implicat în investigaţie, Svetoslav Vasilev, a adăugat: "Platforma a funcţionat în multe ţări şi se ştie că în unele dintre acestea a fost interzisă. Se ştia despre problemele lor din SUA şi că au părăsit oficial SUA, deşi acest lucru nu s-a întâmplat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.