Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma Social Liberală: Cerem Guvernului să pună la dispoziția populației 100 000 de teste rapide pentru noul Coronavirus

PSL
PSL sigla Platforma Social LIberala

Platforma Social Liberală (PSL) solicită Guvernului României să pună de urgență la dispoziția populației teste rapide pentru noul coronavirus COVID-19. Liderii formațiunii susțin că guvernului practică ”politica struțului”, dar asta nu înseamnă că numărul infecțiilor nu ar putea fi unul mai mare:

”Devine din ce în ce mai clar că rata mică a îmbolnăvirilor din România, comparativ cu alte state europene, este absolut irelevantă cât timp nu se fac teste!

Guvernul practică o politică a struțului, se ascunde în spatele unor cifre aparent încurajatoare atunci când nu cunoaștem cu adevărat situația reală din teren. Cât timp în România au fost testați mai puțin de 5000 de subiecți, în contextul întoarcerii masive în țară a Diasporei, nu avem cum să știm care este numărul real de îmbolnăviri. Dacă nu acționăm acum, peste o săptămână sau două poate fi prea târziu, riscăm să ajungem până la finalul lunii în situația Italiei sau a Spaniei.

Facem pe această cale apel la autorități să lucreze cu specialiștii români și cu partenerii internaționali și să pună urgent la dispoziția populației 100 000 de teste rapide, pentru uzul tuturor, printr-o simplă recomandare de la medicul de familie. Este singura modalitate de a lupta eficient împotriva propagării acestui virus, altfel riscăm să ne lovească în plin o situație scăpată de sub control.

Luate comparativ, cazurile Coreei de sud și Italiei arată diferența pe care o face testarea extinsă în rândul populației. În cazul Coreei, guvernul a instituit măsuri energice de testare a populației la scară largă, peste 10 000 de subiecți pe zi! Rezultatul, în această țară rata de noi infectări a scăzut dramatic, chiar dacă măsurile de limitare a mișcării cetățenilor nu sunt atât de drastice. De cealaltă parte, cazul dramatic al Italiei arată ce se poate întâmpla atunci când vine un val de cazuri aflate deja în stare gravă sau în curs de agravare, care doboară la pământ sistemul medical.

Testarea extinsă este singura soluție pentru că permite izolarea timpurie a cazurilor de COVID-19 și împiedică răspândirea intracomunitară. Totodată, permite guvernului să-și concentreze eforturile acolo und este cea mai mare nevoie. În lipsa acestei măsuri, umblăm legați la ochi și fiecare pas poate fi unul în gol!”, susține PSL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.