Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma unionistă Acțiunea 2012 cere retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova, Ion Chicu

ion chicu

Platforma unionistă Acțiunea 2012 a depus marți, o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), Comisia pentru Cetăţenie, privind retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, după ce acesta a atacat dur România într-o postare pe Facebook, anunță MEDIAFAX.

În urmă cu câteva zile, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu a atacat dur România printr-o postare pe Facebook, spunând că „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a scris Chicu pe Facebook.

Declarațiile lui Chicu au pornit de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureșan, care a scris pe pagina sa de Facebook că Guvernul de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

„Considerăm că astfel de declarații din partea unui oficial sunt inadmisibile și lipsite de respect, în momentul în care deține cetățenia română și ”, spun reprezentanții Platformei unioniste Acțiunea 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.