Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro - sprijin pentru pacienţi cu afecţiuni grave, precum şi pentru refugiaţi din Ucraina

Inquam Photos / Octav Ganea
platforma vaccinare

Peste 400 de pacienţi cu afecţiuni grave, precum şi 250 de mame şi copii din Ucraina au primit sprijin, din luna iunie a anului trecut, prin intermediul platformei www.impreunapentrusanatate.ro, gestionată de Asociaţia M.A.M.E, a informat organizaţia, printr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, 428 de pacienţi cu afecţiuni grave au beneficiat de suport pentru găsirea de tratamente şi medicamente sau strângerea de fonduri, iar 250 de mame şi copii victime ale războiului din Ucraina au primit cazare, sprijin cu traduceri, acces la spitale şi medicamente.

În soluţionarea cererilor de ajutor intermediate de platformă un rol important îl are Comunitatea Solidarităţii, un spaţiu virtual în care sunt conectate persoanele care au nevoie de ajutor cu cele care îl pot oferi. În cele nouă luni de la lansare, 102 persoane s-au înscris în comunitate, pe https://impreunapentrusanatate.ro/ro/offer-help, dintre acestea 34 fiind medici, farmacişti, psihologi sau traducători autorizaţi.

Cele mai solicitate servicii de pe platformă sunt cele de informare şi îndrumare pentru a beneficia de servicii medicale, consultanţă pentru strângerea de fonduri şi suport în găsirea unor medicamente şi tratamente.

În secţiunea "Clinici şi Spitale", pacienţii sau aparţinătorii lor au acces la informaţii actualizate despre serviciile medicale existente în peste 400 de clinici şi spitale de stat sau private din peste 20 de ţări din Europa, America şi Asia, precum şi date de contact ale specialiştilor oncologici, opţiuni de cazare în apropierea spitalelor sau variante de transport de la aeroport către unitatea medicală. Au fost adăugate pe platformă şi ONG-uri naţionale şi internaţionale care pot veni în sprijinul pacienţilor cu diverse servicii de suport şi consiliere.

Pacienţii care au nevoie de fonduri pentru plata unor investigaţii, intervenţii sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pot beneficia gratuit de consultanţă pentru strângerea banilor necesari, bifând tipul de serviciu disponibil la rubrica "Solicită ajutor".

Platforma digitală www.impreunapentrusanatate.ro a fost finanţată cu 335.800 de lei de Fundaţia Vodafone România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.