Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platformele de minare cripto se vând bine în Vietnam în ciuda legislației 'gri'

Chinalisys
adotpie criptomonede 2021 Global Crypto Adoption Index

Piața din Vietnam a înregistrat o scădere a vânzărilor de platforme de criptare minieră la începutul acestui an, dar acum se înregistrează o revenire.

Vânzătorii și investitorii locali atribuie creșterea vânzărilor către creșterea prețurilor pe piața criptomonedelor.

În timp ce mulți localnici continuă să cumpere Bitcoin și alte criptomonede ca investiții, este ilegal în țară să folosească monede digitale private ca plată.

Creșterea prețului Bitcoin până peste pragul mult așteptat de 52.000 de dolari nu este doar o sursă de profit. Vorbim,, de asemenea, de un avantaj pentru companiile care vând platforme miniere de criptomonede - echipamente miniere specializate - în Vietnam, unde reglementarea noului activ financiar este încă în lucru.

În Vietnam, care este unul dintre centrele de exploatare a criptomonedelor din întreaga lume, exploatarea criptomonedelor revinevertiginos, potrivit Quang Thuan, proprietarul unui magazin de platforme miniere locale. El a declarat agenției locale de știri VnExpress că vânzările din septembrie s-au triplat față de luna trecută, alături de creșterea prețului Bitcoin - cel puțin la magazinul său din Ho Chi Minh City, capitala Vietnamului.

Mai multe persoane din comunitatea locală de minerit criptografic au adăugat că a crescut puterea de calcul globală disponibilă pentru mineritul Bitcoin și alte monede. Cea mai valoroasă criptomonedă a lumii a atins prețul de 50.000 USD la mijlocul lunii august și a crescut de atunci, deși nu la nivelurile din 2020.

Tendința nu este deosebit de surprinzătoare. Compania de cercetare Finder a raportat recent că Vietnamul deține cel mai mare procent de proprietate criptografică din întreaga lume. Țara este urmată de altele precum Indonezia, India, Malaezia și Filipine. Însă, din primele cinci, Vietnam a fost singura țară care a avut o istorie în mineritul criptografic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.