Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platoul Golan, ţinta unor tiruri de proiectile în Siria

golan

Tiruri dinspre Siria în direcţia unei drone israeliene care survola zona Înălţimilor Golan ocupate de Israel s-au produs joi seară, a anunţat armata israeliană, citată de AFP. Impactul acestor tiruri îndreptate spre o dronă a armatei israeliene au fost observate pe faţada unei case din Majdal Shams, o localitate a minoritarilor musulmani druzi, a adăugat armata într-un comunicat. În zona respectivă au fost lansate operaţiuni de căutare, a adăugat sursa fără să anunţe dacă s-au înregistrat victime, conform Agerpres.

După războiul din 1967, Israelul ocupă 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, a căror anexare în 1981 nu a fost recunoscută niciodată de comunitatea internaţională, iar restul celor aproape 510 kilometri pătraţi se află sub controlul Siriei. Oficial, Israelul şi Siria sunt în continuare în stare de război, chiar dacă în ultimele decenii calmul a domnit între cele două ţări.

Din 2011 şi declanşarea războiului civil din Siria, incidentele de frontieră s-au înmulţit însă cu tiruri de proiectile lovind partea israeliană a Înălţimilor Golan.

Statul evreu depune eforturi pentru a rămâne neimplicat în conflict, dar a recunoscut că a efectuat zeci de lovituri împotriva convoaielor înarmate având ca destinaţie, în opinia sa, unui dintre cei mai periculoşi duşmani ai lui, Hezbollahul libanez, care luptă alături de forţele guvernamentale ale Damascului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.