Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai datorii la gaze: Plecarea în străinătate ar putea fi interzisă pentru romanii din aceasta tara...

socant
Serviciul de presă al SA Zakarpatgaz spune că compania a fost nevoită să dea în judecată consumatorii a căror datorie pentru serviciul de distribuție depășește 2.000 grivne.
"Conform Legii Cu privire la procedurile de executare forțată", instanța poate sechestra proprietatea și interzice debitorului să călătorească în străinătate", menționează serviciul  de presă al SA  Zakarpatgaz.
Colectarea silită a datoriilor în instanță va duce la costuri financiare suplimentare, întrucât consumatorul va trebui să plătească o taxă judiciară, precum și să plătească asistență juridică.
Astfel, în majoritatea cazurilor, suma costurilor suplimentare va depăși suma pe care consumatorul trebuie să o plătească pentru serviciul de distribuție (livrare) a gazului.
În prezent, peste 28.000 de consumatori de gaze din Transcarpatia nu au plătit niciodată serviciul de distribuție. Datoria totală a acestor oameni este de 13 milioane grivne.
Cu o lună înainte de perioada de încălzire, SA Zakarpatgaz îndeamnă clienții să nu permită acumularea datoriilor și să sefectuieze achitarea la timp a datoriilor pentru serviciile de  furnizate, deoarece depinde de fiabilitatea aprovizionării cu gaz și a decontărilor cu Operatorul GTS.
„Suntem recunoscători acelor consumatori care plătesc pentru distribuție. Datorită acestor persoane, compania este capabilă să întrețină rețelele de gaz, să efectueze lucrări de urgență, să achiziționeze materialele necesare și multe altele. Dar aceasta este o situație critică, deoarece există fonduri suficiente pentru a acoperi doar elementele esențiale. Tergiversarea  onorării datoriilor pun în pericol alimentarea neîntreruptă și sigură a gazului din întreaga regiune. De aceea suntem nevoiți să recurgem la astfel de metode nepopulare ", a comentat Yulia Sokolova, director comercial al Zakarpatgaz SA. Sursa: bucpress.eu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.