Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploi torenţiale şi inundaţii în China: 66 de morți și 95.000 de oameni evacuați

content.time.com
inundatii china

Puternicele furtuni şi inundaţii înregistrate de la sfârşitul săptămânii trecute în sudul Chinei s-au soldat, până acum, cu cel puţin 66 de morţi, dispariţiaa 11 persoane şi evacuarea a 95.000 de oameni, a informat miercuri Ministerul pentru Probleme Civile, relatează EFE, citează agerpres.ro

Peste 4,66 milioane de persoane au fost afectate de vremea rea în jumătatea de sud a ţării, unde 5.200 de case au fost distruse şi alte 74.000 au suferit daune, potrivit aceleiaşi instituţii. 

Ploile torenţiale au provocat daune culturilor de pe 268.000 de hectare, din care 28.300 au fost complet distruse, iar pierderile economice totale sunt estimate la 5,33 miliarde yuani (820 milioane de dolari), a subliniat ministerul. 

Una dintre cele mai afectate provincii a fost Fujian, unde cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa şi una este dată dispărută în urma unei alunecări de teren care a acoperit duminică şantierul unei centrale hidroelectrice. 

În China meridională începe sezonul ploilor, în care sunt frecvente inundaţiile şi taifunul, care în fiecare sezon estival cauzează moartea a sute de persoane. Meteorologii chinezi au avertizat că în 2016 acest sezon ar putea fi unul dintre cele mai rele din cauza fenomenului El Nino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.