Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP: Jos labele de pe TVR și SRR

PMP

 

PMP denunță politica actualului guvern de politizare excesivă a TVR și SRR, în urma unui troc încheiat de partenerii de coaliție. Pentru a satisface dorințele de control asupra celor mai importante instituții publice de media, puterea a decis divizarea funcțiilor de conducere din cadrul Televiziunii Române și a Radio România.

Astfel, în cadrul negocierilor politice din coaliție, s-a decis înființarea, la TVR și SRR, a două poziții executive, de președinte și director general, dar și alte funcții de director, împărțite, în mod egal, între PNL, USR și UDMR.

PMP readuce în discuție promisiunile efemere declamate cu emfază de partenerii de coaliție, când se aflau în opoziție , în privința depolitizării televiziunii și radioului public. ”Au fost fraze sforăitoare de campanie electorale prin care au reușit să păcălească electoratul românesc. În fapt, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, aliații de la putere continuă politica dăunătoare a PSD, privind menținerea sinecurilor politice pentru partidele aflate la putere. Amintim faptul că cele două instituții media sunt finanțate din bugetul de stat, drept urmare, rolul lor este de reprezentare și promovare a intereselor publice, nicidecum a intereselor partidelor politice ”, mai susține Partidul Mișcarea Populară.

PMP este consecvent în demersurile sale de eliminare a influențelor partidelor asupra politicii editoriale de la TVR și SRR și solicită numirea în fruntea celor două instituții media a unor profesioniști cu notorietate și credibilitate în spațiul public. Numirea, ieri, de către Parlament a noii conduceri interimare la TVR nu are nicio legătură cu promisiunile actualei puteri de a scoate politicul din sfera editorială a televiziunii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.