Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a apelat la unul dintre cei mai controversați foști șefi ai CCR, înainte de angajarea răspunderii pe legea bugetului

gov.ro
guvern orban ministri

Decizia Guvernului de angajare a răspunderii pe bugetul de stat este constituţională, PNL rămâne adeptul alegerilor anticipate şi îşi doreşte să aibă bugetul până la sfârşitul lui 2019, astfel încât România să nu fie bulversată în anul electoral care urmează, a declarat, miercuri, Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

"M-am consultat inclusiv cu domnul Zegrean (Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR - n.r.) şi cu alţi constituţionalişti în momentul în care am luat în calcul şi aceste variante, inclusiv membrii Guvernului. Practic, decizia de angajare a răspunderii este constituţională, noi vrem să avem un buget până la finele anului, pentru că anul viitor va începe într-o altă notă de instabilitate politică. Noi rămânem adepţii alegerilor anticipate şi ne dorim să avem un buget până la sfârşitul anului, astfel încât România să nu fie bulversată în anul electoral", a precizat Roman după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Citește și: Vești de ultimă oră- Toți românii cu credite sunt vizați

El a adăugat că s-a găsit înţelegere la toate partidele politice pentru respectarea propunerii Guvernului privind angajarea răspunderii pe Legea bugetului de stat şi cu privire la Ordonanţa 114, urmând ca acestea să fie trecute luni prin Parlament, informează agerpres.ro.

"Am reuşit să găsim înţelegere pentru toate partidele politice, să respectăm întocmai propunerea trimisă de către Guvern şi, practic, luni, noi avem acest ultim pas de făcut: angajarea Guvernului pe Legea bugetului de stat şi Ordonanţa 114", a susţinut Roman.

Citește și: Florin Cîțu a vorbit despre creșterea economiei României- Cum va fi posibil acest lucru

Cât despre posibilitatea de a se crea un precedent periculos prin angajarea răspunderii de către Guvern pe bugetul de stat, liderul liberal a spus că riscul ar fi fost să se ajungă "într-o situaţie de necontrolat".

"Atât timp cât este constituţional, noi am apelat la această situaţie pentru că a face o discuţie serioasă pe buget, în condiţiile în care PNL este cu ceva peste 20% în Parlamentul României, este foarte complicat. Zilele astea au intrat şase proiecte cu impact bugetar în doar 24 de ore. Părerea mea e că riscam să ajungem într-o situaţie de necontrolat", a afirmat Florin Roman.

Citește și: Mihai Fifor recționează după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe Buget: ‘Avem nevoie de buget dezbătut în Parlament și nu de unul făcut pe genunchi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.