Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a atacat la CCR legea care interzice vânzarea acțiunilor la stat: 'Doar o manipulare naționalistă pesedistă'

www.facebook.com
florin roman

Grupul deputaților PNL a atacat la CCR legea inițiată de PSD prin care se interzice vânzarea participațiunilor statului la societăți comerciale și companii naționale, la care statul este acționar, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

„Legea nu interzice însă valorificarea activelor performante la o societate de către lichidatori, dovada că inițiatorii legii își propun doar vânzarea acelor active performante, cum este cazul societății Horticola București, unde există conflict de interese între un inițiator și lichidator”, se arată într-un comunicat al liderului deputaților PNL, Florin Roman.

Liderul deputaților PNL a punctat că „reglementarea adoptată ieri de Camera Deputaților constituie doar o manipulare naționalistă psedistă”.

„În forma scrisă, legea nu va fi aplicabilă pe motiv că PSD a uitat să abroge prevederile legale în vigoare care permit Guvernului României să realizeze privatizări, dacă este necesar, inclusiv prin metoda vânzării de participații la societăți sau companii ale statului.

Citește și: God galben de ploi torențiale. Inundații în mai multe județe

OUG nr.88/1997, Legea 137/2002 și OUG 57/2019 stabilesc în mod expres dreptul Guvernului de a aplica procedura privatizării dacă este în interesul statului român. În raport cu aceste prevederi, legea pesedistă tace. Prin urmare ce aplicăm? O interdicție generală fără obiect sau reglementări concrete care dau dreptul Guvernului de a face privatizări?!

Legea este plină de sintagme neclare, fiind imposibil de identificat modul concret de aplicare al acestora. Mai mult stabilește reglementări existente deja în legislație.

Dreptul Guvernului de a cumpăra participații la companiile statului este reglementat de 23 de ani”, se mai arată în comunicat.

Liberalii a mai acuzat PSD pentru că „încalcă în mod flagrant competența Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor”.

„Devine îngrijorătoare obsesia majorității parlamentare de a deveni și putere executivă (prima dată au preluat din atribuțiile Președintelui României, acum au trecut la faza a doua, substituindu-se, prin legi, Guvernului).

Această tendință dinamitează practic principiul separației puterilor în stat consacrat prin Constituția României, un principiu esențial pentru existența democrației liberale”, a conchis Roman.

Asta, după ce PSD a vândut PETROM, Sidex, pachete de acțiuni la Romgaz, Distrigaz etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.