Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a sesizat CNA: Totul a plecat de la ceea ce liberalii numesc CENZURAREA lui Dacian Cioloș la TVR

Preşedintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a depus două sesizări la CNA - una cu privire la interviul lui Dacian Cioloş de la TVR şi alta în legătură cu emisiunile electorale de la postul Olt TV.

"În cursul zilei de luni am depus la CNA două sesizări. Prima sesizare solicită verificarea de către această instituţie a modalităţii prin care conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş postului TVR 1, pentru emisiunea 'Viaţa Satului'. Cea de-a doua se referă la implicarea postului de televiziune Olt TV în campania electorală pentru alegerile parlamentare", menţionează Ştirbu, într-un comunicat de presă.

Citește și: ADEVĂRUL despre cât de PERICULOS este să gătești la microunde

Preşedintele Comisiei de cultură explică în prima sesizare că pe 27 noiembrie TVR trebuia să difuzeze, în cadrul emisiunii "Viaţa Satului", un interviu înregistrat cu prim-ministrul Dacian Cioloş, acesta răspunzând unei invitaţii a postului public.

"Dacian Cioloş a dat interviul în calitate de prim-ministru şi expert în agricultură, fost comisar european pentru Agricultură. Emisiunea a avut caracter informativ. Interviul a fost înregistrat miercuri, 23 noiembrie 2016, şi urma să fie difuzat duminică, 27 noiembrie 2016 (ambele zile fiind în perioada campaniei electorale), însă, sâmbătă, cu o zi înainte de data apariţiei, Dacian Cioloş a fost informat că difuzarea va fi amânată. Având în vedere cele de mai sus, precum şi comunicatul TVR, care nu a fost postat pe site-ul oficial al SRTv, dar a fost difuzat de alte instituţii de presă, vă rog să investigaţi, să clarificaţi şi să faceţi publice următoarele aspecte: care sunt motivele pentru care interviul cu prim-ministrul a fost amânat, care a fost procedura prin care s-a decis amânarea difuzării acestui interviu, dacă motivaţia amânării este perioada campaniei electorale, de ce a fost solicitat Dacian Cioloş să înregistreze interviul miercuri, 23 noiembrie 2016, având în vedere că deja începuse campania electorală", se arată în sesizare.

Citește și: ALERTA! Specia umana poate disparea pana in 2100

Ştirbu vrea ca CNA să investigheze, de asemenea, care sunt aspectele sau mesajele transmise de către premier publicului, în interviu, care au determinat TVR să îl considere o comunicare electorală.

"În măsura în care afirmaţia din comunicatul SRTv este adevărată (şi acest lucru va reieşi în urma analizei CNA): 'premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect' înseamnă că SRTv a încălcat legea, aşa cum se arată în acelaşi comunicat: 'premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare'. Cum este posibil ca SRTv să solicite difuzarea unui interviu cu prim-ministrul într-o emisiune electorală, atâta vreme cât acest lucru ar încălca legea electorală care prevede că numai candidaţii şi susţinătorii acestuia pot lua parte la astfel de emisiuni?", mai spune Ştirbu în sesizare.

Citește și: Google îți spune 10 sfaturi despre cum să te protejezi pe internet

În cealaltă sesizare, Gigel Ştirbu solicită CNA să facă verificări şi să prezinte public concluziile cu privire la postul Olt TV şi emisiunile electorale pe care le difuzează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.