Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, acuzații dure la adresa lui Liviu Dragnea: 'Acțiunile lui sunt provocări pentru siguranța cetățenilor români'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

Implicarea liderului PSD, Liviu Dragnea, în procesul de achiziționare a corvetelor, precum și în cel privind sistemul de rachete Patriot arată că acțiunile sale sunt provocări pentru siguranța românilor, susține deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

În ultimii doi ani, acțiunile lui Liviu Dragnea au început să devină, tot mai pronunțat, provocări pentru siguranța cetățenilor români.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Două exemple:

a. Toată lumea a căzut de acord asupra faptului că Marea Neagră reprezintă marea "pasiune" a Rusiei lui Putin și marea provocare și responsabilitate a României. Cu o Turcie ale cărei mutări diplomatice sunt greu de intuit, cu o Bulgarie care nu își dorește și nici nu are capacitatea reală de a juca un rol semnificativ la Marea Neagră, România reprezenta un jucător NATO de perspectivă în zonă. Totuși, ce să vezi? Deși știm că Marea Neagră constituie direcția noastra strategică de consolidare defensivă, tocmai acolo lucrurile bat pasul pe loc în mandatul PSD.

Corvete?

Achiziționarea lor a fost blocată de două ori - proceduri, suspiciuni, așa nu e bine, nici așa nu e bine, la sfârșitul zilei nu am făcut niciun pas înainte. Zero!

Citește și: Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă! La cât ar putea ajunge euro

Avioane?

Cele existente nu decolează nici măcar la parada militară de Ziua Națională. În schimb, negociem intens pentru zeci și zeci de avioane noi - dar asta numai în titluri de presă (acolo unde vom construi mâine-poimâine și submarine...); în realitate, depindem de sprijinul aliaților.

Patriot?

Mai țineți minte ce supărat a fost Dragnea pe generalul Ciucă atunci când acesta a anunțat că avem nevoie de sistemul Patriot? "Ce nu mi-a plăcut astăzi a fost declarația, nu știu dacă a fost astăzi sau ieri, declarația șefului Statului Major care a anunțat deja că va achiziționa rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile?". Dar, ce să vezi, în timpul ăsta procedurile tot băteau pasul pe loc, pentru că parlamentarii PSD dispăreau subit din Comisia de Apărare a Senatului când trebuia avizat proiectul... Numai un semnal diplomatic major (o vizita la cel mai inalt nivel) a deblocat atunci lucrurile in directia anuntata de generalul Ciuca (in cazul in care ne intrebam de ce a insistat PSD sa ii suspende mandatul din fruntea Statului Major, lasand astazi Armata fara o conducere clara).

Citește și: S-a aflat! Ce artiști vor veni la Neversea în această vară

b. Al doilea exemplu: Liviu Dragnea anunță că Guvernul a început demersurile pentru mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim. Nu intru pe fondul discuției politice și diplomatice, nici pe elementele de procedură. Să ne uităm însă strict la implicațiile de securitate ale unei astfel de declarații: din secunda în care Dragnea deschide gura, apare o creștere a potențialelor amenințări. Anunțul lui Dragnea e strident în contextul poziției UE, deci poate atrage atenția unor grupări radicale (avem câteva cazuri cunoscute de cetățeni români arestați pentru simpatii și conexiuni ISIS, plus o serie de expulzări ale unor cetățeni străini pentru propaganda extremistă).

În momentul în care Dragnea și-a asumat decizia politică de a deschide o astfel de temă, pasul logic următor era să sprijine proporțional și serviciile speciale, cărora le-a mărit aria de provocări. Dacă Dragnea crede că subiectul Ierusalim e așa, o temă de lejeră, de un ceai și un hehe cu Dăncilă, îi recomand să se uite puțin la bugetele intelligence-ului israelian. Și mai vorbim.

Citește și: Isărescu, explică: ‘Nu este nicio abatere a ROBOR de la nivelul real al pieţei’

Să spunem însă că era inconceptibil politic pentru Dragnea ca - în contextul circului său cu statul paralel și agenții lui Soros care îl urmăresc cu mașina noaptea, pe Calea 13 Septembrie - să sprijine sistemul de siguranță națională proporțional cu creșterea provocării pe care el si-a asumat-o, desi asta face un politician responsabil, care nu se baga ca musca in lapte in problematica Orientului Mijlociu. Dar să crești potențialul risc și să scazi concomitent finanțarea - asta mi se pare de neînțeles.

Cumulate, toate aceste ciudatenii, care aduc noi si noi vulnerabilitati, te fac sa nu mai intelegi ce urmareste Dragnea, de ce si in beneficiul cui. Si daca o face din ignorata, incapacitate administrativa, nepasare sau chiar deliberat”, se arată în postarea lui Ovidiu Raețchi, de pe contul său de Facebook.

Citește și: Vești bune pentru acești angajați! Salariile lor vor fi majorate semnificativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.