Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL cere respingerea proiectului de lege privind amnistia si gratierea

ACL

ACL anunţă că va cere în sedinta Biroului permanent al Camerei Deputaţilor ca proiectul de lege privind amnistia si gratierea sa fie pus pe ordinea de zi a sedintei de plen, 'pentru a fi respins'.

'Este o buna ocazie pentru Victor Ponta pentru a demonstra în cadrul plenului ca nu are un limbaj dublu si ca într-adevar nu doreste sa ia vreo decizie care sa reprezinte un atac la Justitie, mai ales dupa ce problema amnistiei si gratierii a aparut în stenograme. Noi dam ocazia deputatului Victor Ponta sa aiba o atitudine ferma si sa nu mai asistam la un nou episod de dedublare de personalitate, adica una face ca premier, una face ca deputat, alta face ca presedinte de partid', a afirmat George Scutaru la o conferinta de presa comuna cu liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, Tinel Gheorghe.
El a acuza majoritatea parlamentare ca întârzie sa ia o decizie cu privire la acest subiect.
'Este cazul initiativei legislative privind amnistia si gratierea, care trebuia sa aiba raport din partea Comisiei juridice cel târziu pâna la data de 1 februarie 2014. Au trecut multe luni bune si Comisia juridica, controlata de actuala majoritate, nu doreste sa ia o decizie pe acest subiect. La ultima sedinta de Birou permanent în care noi am solicitat punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia si gratierea, majoritatea a hotarât ca dezbaterile publice pe acest subiect sa continue pâna la 15 decembrie, dar vedeti foarte bine ca nu a existat niciun fel de dezbatere publica, ci doar o tergiversare', a precizat Scutaru.
Acesta a adaugat ca parlamentarii ACL sunt gata sa voteze respingerea proiectului de lege.
'Am facut toate demersurile necesare pentru a avea o prezenta buna din partea colegilor nostri, asa cum am facut si saptamâna trecuta, dar asteptam de data aceasta ca si PSD-ul, în frunte cu Victor Ponta, sa fie de acord cu solicitarea noastra si sa respinga legea amnistiei si gratierii', a sustinut liderul grupului liberal.
Scutaru a mai declarat ca, în cazul în care PSD va evita acest lucru, 'atitudinea lor va reprezenta exemplul cel mai clar ca, în cazul în care Ponta va ajunge la Cotroceni, printre primele legi pe care el le va promulga în calitate de presedinte va fi legea amnistiei si gratierii, pentru ca în acest fel el trebuie sa-si recompenseze toti baronii din PSD care fura pe rupte, de la voturi pâna la paduri'.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.