Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere TVA de 5% pentru produsele destinate copiilor

tva

Deputata PNL Cristina Pocora a postat duminica un mesaj pe Facebook in care ii face o propunere premierului Victor Ponta, menita sa contribuie la cresterea natalitatii in Romania.

Pocora crede ca ar fi de mare folos tinerelor familii daca ar scadea si TVA-ul la produsele pentru copii la 5%. Aceasta arata ca toate produsele destinate copiilor sunt foarte costisitoare, se consuma in cantitati mari si multe cupluri amana conceperea unui copil din cauza acestor costuri. Astfel natalitatea in Romania scade.

”Cer Guvernului Ponta să încurajeze creșterea natalității și să susțină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor și viitorilor părinți din România. De ce să nu se ieftinească și scutecele, hăinuțele, laptele dar și celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare și reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie”, declară deputata PNL.

Potrivit Cristinei Pocora, ”tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor” iar rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an. Dacă în 1990 în România se nășteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000, aproape la jumătate”.

Guvernul a decis, ca din iunie TVA-ula la toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice sa scada de la 24% la 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.