Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, după ce sportivii și artiștii au rămas fără indemnizațiile de merit: 'Vrem să rezolvăm la plen, dacă nu, prin OUG'

Florin Roman a declarat că liberalii vor încerca să rezolve, în plenul de miercuri al Camerei Deputaților, problema indemnizațiilor de merit pentru sportivi și artiști pe care deputatul PSD Adrian Solomon le-a eliminat, printr-un amendament. În caz contrar, Guvernul va emite ordonanță de urgență.

„Noi știam, ne așteptam de la PSD să vină să pună tot felul de lucruri în proiectul nostru de lege. Interesul nostru a fost ca astăzi să trecem acest proiect de lege, inclusiv eram obligați, raportul de adoptare. Astăzi, am eliminat pensiile speciale, ceea ce ne-am dorit, iar problema rentelor viagere și alte chestiuni care n-au nicio legătură cu pensiile speciale, Guvernul sunt convins că le va rezolva prin OUG”, a afirmat Florin Roman, marți, în urma votului pe proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, în comisia pentru muncă a Camerei Deputaților.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

Chestionat dacă liberalii vor încerca să elimine miercuri la plen acest amendament introdus de deputatul Adrian Solomon, Roman a răspuns că da, însă dacă nu vor reuși, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență.

„Vom încerca să facem mâine și treaba asta, dar așa cum a mers votul astăzi, e greu de anticipat. Avem soluția de rezervă, oamenii pot sta liniștiți, am și discutat cu domnul Orban, toate aceste porcării pe care le-a făcut PSD-ul le vom rezolva prin Ordonanță de Urgență”, a explicat el.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

Președintele comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a propus un amendament prin care indemnizațiile de merit pentru sportivi și artiști sunt eliminate. Acesta a critica inițiativa PNL și a declarat în timpul dezbaterilor că „ori toți suntem speciali, ori niciunul nu este special”.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepție fac militarii și polițiștii.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.