Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Educația Națională, un proiect de țară ratat

sigla noua pnl

Deputatul PNL Radu Zlati susține în cadrul unui comunicat de presă că după intrarea României în NATO și în Uniunea Europeana, România nu a mai avut parte de un proiect national, de un țel capabil de a concentra energii, vointe si actiuni care sa întruneasca, fie si doar la modul relativ, consensul clasei politice si al societatii civile.

Un astfel de proiect, un astfel de scop nobil ar fi putut fi Educatia Nationala - dar nu orice fel de Educatie, ci una care sa poata aduce România în elita europeana si mondiala, acolo unde credem cu totii ca inteligenta nativa a poporului român ar putea sa ne plaseze, daca ar fi slujita cu decenta, onestitate si profesionalism de catre diriguitorii destinelor învatamântului românesc.

Dar, desi toti decidentii politici admit faptul ca cea mai buna investitie pe termen lung este aceea în educatie, desi toti oamenii politici marcanti au admis ca statul român trebuie sa depuna eforturi mai sustinute pentru dezvoltarea învatamântului, desi avem un Presedinte care a onorat profesia de cadru didactic, desi avem un guvern format din personalitati care au în spate nu o cariera politica, ci una bazata pe cunoastere si expertiza, ei bine, în ciuda tuturor acestor premise favorabile, România a pierdut înca un an si si-a refuzat tentativa, pâna si tentativa, de a iesi din topul negativ al învatamântului european. Cu un buget pastrat la dimensiuni meschine, nimic nu se va putea cladi durabil. Sistemul de învatamânt va functiona, de bine de rau, mai mult prin inertie si prin sacrificiile umile ale personalului didactic. Dar, la un sfert de secol de la Revolutia din Decembrie si la aproape 100 de ani de la Marea Unire, România nu are un proiect de tara si aproape ca nu mai are Educatie Nationala. Sau, mai bine zis, comparativ cu statele europene, acum stam mult mai prost decât în urma cu 100 de ani. Am putea plânge, daca nu ne-ar fi rusine. Iar de aceasta rusine, toate apele Vavilonului nu ne pot spala”, arată Zlati în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.