Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL iese la atac, după protestul organizat de SANITAS: 'Sorina Pintea şi Olguţa Vasilescu au dat-o în bară'

Inquam Photos / Octav Ganea
protest sanitas

PNL susţine revendicările SANITAS ca fiind juste, întrucât "oamenii au fost păcăliţi", afirmă deputatul liberal Florin Roman într-un comunicat transmis joi AGERPRES, considerând că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, "se învârte în jurul cozii" în cazul problemei cu salarizarea din sectorul sanitar. 

"Soluţia propusă de PNL pentru a compensa o parte din scăderile de salarii din sănătate, şi anume folosirea veniturilor proprii ale spitalelor, a fost acceptată de ministrul Sorina Pintea, cea care a generat haos în salarizare prin promovarea Regulamentului de sporuri. Din păcate, fără pasul doi, adică acordarea diferenţiată a sporurilor, în funcţie de clasificarea spitalelor, utilizarea veniturilor proprii nu rezolvă decât parţial problema! Şi asta acolo unde spitalele au venituri proprii. Aruncarea responsabilităţii asupra managerilor de spitale şi a ordonatorilor principali de credite este dovada supremă că doamna ministru Pintea este incapabilă să găsească soluţii la haosul creat. Şi dacă nu ştie ce are de făcut, măcar să împrumute propunerile concrete formulate de PNL!", susţine Florin Roman.

Florin Iordache SFIDEAZĂ sesizarea Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor justiţiei: 'Comisia NU poate fi peste deciziile CCR'

Potrivit deputatului liberal, managerii de spitale şi ordonatorii de credite nu sunt responsabili de situaţia creată. 

"Nu managerii de spitale şi ordonatorii de credite au votat legea şi au promovat Regulamentul de sporuri! Sorina Pintea şi Olguţa Vasilescu au dat-o în bară. O circulară nu ţine loc de lege, iar folosirea veniturilor, fără sporuri diferenţiate, nu înseamnă altceva decât o cârpeală care rezolvă problema o lună, maxim două. Aşadar, atrag atenţia ministrului Pintea, principalul vinovat de haosul salarizării, că habarnismul este motiv de demisie", subliniază Roman. 

El susţine că PNL nu renunţă la dezbaterea moţiunii simple pe sănătate şi va reveni săptămâna viitoare cu această solicitare. 

"PSDragnea a refuzat dezbaterea moţiunii simple a PNL, însă nu renunţăm şi vom reveni cu solicitarea în cursul săptămânii viitoare. Iar dacă vrea cârpeli, Sorina Pintea să lase sănătatea în pace şi să se facă croitoreasă. O meserie nobilă de altfel! Menţionez, în acest context, că PNL susţine revendicările SANITAS ca fiind juste, întrucât oamenii au fost păcăliţi! Îndrăzniţi să mai credeţi în minciunile PSD-ALDE?!", conchide Florin Roman.

PNL anunţă o victorie la APCE: Comisia de la Veneţia, sesizată pe legile justiţiei


Mii de sindicalişti se află joi în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, unde îşi strigă nemulţumirile. Sindicaliştii aşteaptă să fie chemaţi la discuţii de către reprezentanţii Executivului. Protestul este autorizat până la ora 14.30. 

Mitingul va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai se intenţionează declanşarea unei greve generale în sistemul de sănătate şi asistenţă socială, conform unui comunicat de presă al Federaţiei SANITAS. Potrivit sursei citate, discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale, "promisiuni făcute şi neonorate", au condus la decizia de a radicaliza formele de protest. 

Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.