Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi cere ministrului Justiţie să sesizeze CSM pentru declaraţiile lui Ponta

ponta cazanciuc

Liberalii trag în Ponta din toate poziţiile, după ce premierul a fost trimis în judecată de DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, îi cere ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să sesizeze Inspecţia judiciară a CSM, pentru declaraţiile lui Victor Ponta despre dosarul său de la DNA.

Ministrul Justiţiei a sesizat recent CSM pentru declaraţiile lui Seplecan, care a criticat Parchetul General pentru că nu a început urmărirea penală a premierului din cauza refuzului de a organiza alegeri parţiale.

Vezi şi: Ministerul Justiției sesizează CSM din cauza acuzațiilor PNL

"Premierului cu dosar penal nu îi place legea, a dovedit-o și la Cluj când a refuzat să-i lase pe clujeni să își exercite dreptul legal de a alege și de a fi aleși. M-am luptat cu el pe calea contenciosului administrativ, unde am câștigat în primă instanță, pe vremea în care dosarul pentru care a fost trimis acum în judecată nici măcar nu era închegat, iar Ponta Victor Viorel nu fusese chemat să dea cu subsemnatul în fața procurorului DNA. Am încercat să arăt și în penal că lui Ponta Victor Viorel nu-i place legea - decât numai dacă o poate eluda - și am pierdut. Măcar am încercat. Și am încercat acest lucru deoarece nu-mi plac cei care încalcă legea, cei care o forțează să se potrivească dorințelor lor, cei care au impresia că voința politică înlocuiește Codul Penal. (...)

În momentul în care mi-am exprimat îndoieli cu privire la modul în care au acționat procurorii din subordinea lui Tiberiu Nițu din cauza faptului că mi s-a părut inexplicabil ca procurorul șef de secție să emită o ordonanță de respingere a plângerii inițiale cu o întârziere de 45 de zile, față de prevederile legii, am fost acuzat public de către ministrul Justiției Robert Cazanciuc că încerc să pun presiune pe justiție și că declarațiile mele aduc atingere independenței acesteia. Ministrul Justiției, văr prin alianță cu premierul acum trimis în judecată, a considerat necesar să pună inspecția judiciară a CSM pe capul meu și aceasta a constatat că nedumeririle mele aduc atingere independenței Justiției.

Vezi şi: Inspecția Judiciară, decizie în cazul deputatului PNL pârât la CSM de ministrul Justiției

Cu ocazia trimiterii sale în judecată, Ponta Victor Viorel, premierul cu dosar penal al României a declarat cu privire la acțiunea procurorului că 'singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani'. O fi învățat de la Florentina Jipa amica amicului său de dosar penal Dan Șova să zică și el: „mai lăsați-mă cu Constituția”.

Îl rog pe vărul ministru al Justiției să-mi răspundă public dacă premierul cu dosar penal are dreptul să comenteze deciziile unui procuror, sau numai mie și colegului meu Radu Zlati ne este interzis acest lucru? Și îi solicit să se adreseze CSM pentru a pune inspecția judiciară să cerceteze dacă declarația premierului aduce sau nu prejudicii actului de Justiție, dacă independența acesteia a fost pusă în pericol", afirmă Mihai Seplecan, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.