Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl laudă pe Iohannis pentru reușita de la Bruxelles: Diplomația lui Klaus Iohannis aduce României 80 miliarde euro

Ovidiu Raetchi - Facebook
Ovidiu Raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, liberalul Ovidiu Raețchi, l-a lăudat pe șeful statului pentru faptul că România a obținut, azi, 80 miliarde euro pentru proiecte europene, punctând că aceasta este “ o umbrelă economică necesară pentru depășirea crizei”:

Vezi și: Andreea Esca rupe tăcerea: Da, am fost bolnavă de COVID-19, eu, soțul și copilul / Care au fost simptomele

“Reușita impresionantă a președintelui Klaus Iohannis la summitul european de la Bruxelles, unde a obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene (suma prevăzută inițial pentru planul de relansare era de 33 de miliarde de euro - și părea deja o performanță) reprezintă o veste excepțională. Și un moment de vârf pentru strategia diplomatică echilibrată a președintelui.

Mă tem însă că PSD nu va fi capabil să gestioneze acest moment. Și va alege calea radicalizării discursive pe tema pandemiei - cu conspirații, rezistență anti-UE și alte prostii.

Să mă explic. Există două moduri în care partidul lui Iliescu si Dragnea știe să comunice: unul axat pe economie ("ce dezastru!", "Guvernul zero" etc) și altul inspirat de vechile nostalgii național-comuniste. Dacă discursul economic nu funcționează, PSD trece automat la trancăneala eurosceptică, dă vina pe Soros și mârâie la Justiție. Asta a facut în epoca Dragnea: a venit la putere cu un discurs economic de tip "lapte și miere", iar când s-a dovedit incapabil să livreze bazaconiile din faimosul Program de Guvernare, a virat rapid spre "Soros a încercat să mă omoare" și "UE nu ne iubește".

Faptul că diplomația lui Klaus Iohannis aduce României 80 de miliarde de euro, deci o umbrela economică necesară pentru depășirea crizei, va împinge PSD - incapabil să admită succesul unui adversar politic și veștile bune pentru țară - în corzile discursului "covidosceptic". Și e un lucru extrem de periculos în condițiile în care luna august va fi decisivă pentru conținerea pandemiei în limite controlabile. Pentru PSD, modul în care se va raporta la succesul european al lui Klaus Iohannis - cu frustrare, adversitate sau, dimpotrivă, fair-play - e un test elementar de responsabilitate politica și patriotism. Până acum, e un capitol la care partidul Vioricăi Dancilă a dezamăgit întotdeauna”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.