Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl ține în suspans pe Marcel Ciolacu: Ministerul pe care PSD insistă să nu-l cedeze ar putea reveni liberalilor

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că nu exclude varianta ca Ministerul Transporturilor să revină PNL, el afirmând că în scurt timp, chiar mâine sau poimâine, este posibil să se finalizeze negocierile. Depinde foarte mult şi de prezenţa UDMR în viitorul guvern, a menţionat Stroe, potrivit news.ro.

Ionuţ Stroe a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că liberalii îşi doresc „un guvern funcţional cât mai repede” şi am putea ca joi să avem un guvern nou instalat.

Întrebat de ce PNL renunţă la Ministerul Transporturilor, Ionuţ Stroe a spus: „Ne dorim să preluăm şi ne-am pregătit să preluăm Ministerul Transporturilor. În egală măsură asumăm fără niciun fel de reţinere ambele situaţii în care ne putem găsi cu negocierile din cadrul coaliţiei şi situaţia deschisă de protocol, în care ne parvine Ministerul Transportului şi încă e posibil să revină PNL şi cea de-a două situaţie generată de un lucruru asumat de toate cele trei partide din coaliţie, cel al micşorării numărului de portofolii, a asigura supleţe acestui aparat guvernamental”, a arătat liberalul.

Mai puține ministere - un sacrificiu proporțional

Ionuţ Stroe a menţionat că, în acest condiţii. „trebuie să asume cu toţii un sacrificiu în directă proporţionalitate cu ponderea fiecărui partid în coaliţie şi pe o reprezentare corectă”.

„Eu nu exclud varianta ca Ministerul Transporturilor să revină PNL, probabil că în scurt timp, chiar mâine sau poimâine, să avem rezultatele negocierilor. Depinde foarte mult şi de prezenţa UDMR în viitorul guvern. Dacă am fi abordat o atitudine rigidă şi inflexibilă s-ar putea să nu fi ajuns niciunde. Din punctul nostru de vedere, aceste poziţii publice sunt contraproductive relaţiilor din interiorul coaliţiei. Nu am spus că cedăm acest portofoliu, dar dacă există solicitări penrtru a rediscuta aceste chestiuni în cadrul coaliţei, noi am fost întotdeauna flexibili”, a menţionat Stroe.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a precizat de mai multe ori că în viitorul guvern ar dori ca Ministerul Transporturilor să fie condus tot de Sorin Grindeanu, în ciuda faptului că protocolul coaliției prevede că odată cu „rotativa” acest portofoliu ar urma să fie deținut de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.