Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL lansează prima BOMBĂ după alegeri: tăieri de buget la Educație și Transporturi (SURSE)

pnl.ro
pnl sigla

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu are luni dimineață o ședință internă de lucru cu direcțiile de specialitate din cadrul MFP pentru finalizarea proiectului de rectificare bugetară, conform Mediafax. Surse citate de Realitatea TV susțin că PNL pregătește tăieri din sumele care ar trebui să fie alocate pentru Educație și Transporturi.

Citește și: SURPRIZĂ din PSD: Claudiu Manda anunță că social - democrații sunt cea MAI MARE FORȚĂ politică din Dolj

Ședința vine în contextul în care Ludovic Orban a anunțat duminică seară la sediul PNL că Ministerul Finanțelor va finaliza luni proiectul de buget, iar forma sub care va înaintată rectificarea bugetară Guvernului va fi stabilită ulterior în urma unor discuții. Proiectul este așteptat să intre pe agenda ședinței de Guvern de săptămâna aceasta.

„Mâine (luni - n.r) , Ministerul Finanțelor va finaliza proiectul, va avea loc o discuție cu fiecare ministru. În mod evident, în urma acestor discuții, voi avea eu o discuție cu minsitrul Finanțelor pentru a stabili forma care va fi înaintată spre adoptare Guvernului de rectificare bugetară”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la sediul PNL.

Vineri, premierul a declarat că Guvernul trebuie să aloce, la rectificare, în contul Ministerului Dezvoltării, cinci miliarde de lei pentru facturile neachitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Pe agenda de luni, Cîțu mai avea programată la Guvern o întrevedere cu reprezentanții Asociației Comunelor din România la ora 12:00, însă nu va mai lua parte la discuții.

În ultimele săptămâni au existat mai multe discuții cu Asociația Orașelor din România și cu Asociația Municipiilor din România despre imposibilitatea închiderii anului bugetar 2019 pentru 43 de oraşe mici și necesitatea asigurării resurselor financiare pentru plata lucrărilor executate prin programele finanţate prin MADR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.