Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Ministerul Mediului a plantat zero perdele forestiere

BENQ DIGITAL CAMERA

Parlamentarii liberali au initiat un proiect pentru modificarea Legii 289/2002 privind realizarea perdelelor forestiere, menite sa diminueze riscurile provocate de fenomene meteorologice extreme - desertificari, alunecari de teren -, initiativa care se afla în acest moment în dezbatere în Camera Deputatilor, a anuntat, joi, deputatul liberal Lucia Varga în cadrul unei conferinte de presa.

'Fac un apel la actuala majoritate din Camera Deputatilor sa voteze initiativa propusa de liberali, astfel încât în bugetul de anul viitor deja sa putem cuprinde fonduri pentru realizarea acestor perdele forestiere. Solutiile propuse de parlamentarii liberali sunt obligativitatea alocarii anuale de fonduri de catre Guvern pentru realizarea perdelelor forestiere, redactarea si prezentarea în Parlament a unui raport anual privind activitatile de realizare a acestor perdele forestiere în vederea monitorizarii derularii lor', a precizat Varga.

Ea a adaugat ca a propus Ministerului Mediului sa identifice, într-un interval de sase luni, suprafetele unde sunt necesare aceste perdele forestiere de-a lungul cailor de comunicatii, cursurilor de apa si pe terenurile agricole, sa evalueze necesarul resurselor financiare si sa prezinte în Parlament un program multianual de realizare a acestor perdele forestiere pentru urmatorii zece ani.

'Astfel, prin Legea bugetului, vom putea urmari alocarile financiare pentru realizarea acestor lucrari pentru perdelele forestiere si, indiferent ce Guvern va conduce România, vom avea siguranta ca se aloca fondurile necesare si ca se realizeaza aceste lucrari', a afirmat Lucia Varga.

Deputatul liberal a criticat Guvernul Ponta, considerând ca 'nu este interesat' de realizarea perdelelor forestiere, si a adaugat ca reprezentantii Ministerului Mediului au informat ca în aceasta toamna, 'vor planta zero perdele forestiere'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.