Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL pune în joc 500 de milioane de lei pentru primării, în perioada depunerii candidaturilor la alegerile locale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul Ludovic Orban pregătește alocarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 500 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro) pentru PNDL 1 și PNDL 2, bani care vor fi împărțiți primăriilor pentru finanțarea programelor de investiții, potrivit actului normativ consultat de ȘTIRIPESURSE.RO.

Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost pus în dezbatere publică marți și poate să fie adoptat după minimum 10 zile, potrivit legii. Perioada se suprapune peste depunerea candidaturilor la alegerile locale. Candidaturile la alegerile locale se pot depune începând de vineri și data limită de depunere a candidaturilor este 18 august.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, titlul 51 ”Transferuri între unități ale administrației publice”, cu suma de 500.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, reprezentând credite bugetare, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II”, se arată în Hotărârea de Guvern pregătită de Guvern.

Bugetul anual pentru PNDL I si II a fost deja epuizat, la jumătatea anului. Suplimentarea cu 500 de milioane de lei „asigură onorarea solicitărilor” înregistrare la Guvern din partea primăriilor, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2020 au fost aprobate credite bugetare pentru PNDL în cuantum de 3,2 miliarde de lei. La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2020 este următoarea: PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 358.280 mii lei; PNDL II - a fost transferată beneficiarilor suma de 2.996.920 mii lei.

Citește și: Trădare fără precedent la CEDO: Ministerul de Externe acceptă condamnarea României în cazul Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.