Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL reacționează la acuzația lui Dăncilă privind implicarea Administrației Prezidențiale în campanie: 'Nu vor exista solicitări pentru decontarea de bani'

afis pnl

PNL a transmis, marți, că întreaga campanie pentru prezidențiale a candidatului Klaus Iohannis a fost finanțată de partid și că nu va cere decontarea din bugetul de stat, în replică la acuzațiile Vioricăi Dăncilă că evenimentul de la BCU este organizat cu resurse ale Administrației Prezidențiale.

„Întreaga campanie pentru alegerile prezidențiale a candidatului PNL, Klaus Ioahnnis, a fost organizată și finanțată de echipa Partidului Național Liberal. Toate cheltuielile pentru evenimentele electorale, atât din perioada de campanie, cât și din perioada de pre-campanie, au fost suportate de PNL. În plus, spre deosebire de candidatul PSD, toate cheltuielile au fost realizate integral din subvenția primită de PNL de la bugetul de stat, fapt pentru care nu vor exista din partea PNL solicitări pentru decontarea de bani de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, liberalii susțin că inclusiv miniștrii Guvernului Dăncilă s-au folosit de resurse publice, iar prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă ar trebui să dea explicații referitoare la folosirea acestora, atât pentru campania pentru alegerile prezidențiale, cât și pentru europarlamentare.

Citește și: Adrian Năstase face dezvăluiri despre fake-newsurile din campanie: Este o încercare de a acoperi subiectul 'nu vreau dezbatere'. Devine o armă acceptată

„Așadar, pe lângă faptul că PSD utilizează mecanismele care permit decontarea de fonduri suplimentare, Viorica Dăncilă are incredibilul tupeu de a acuza, în mod complet fals, ceea ce candidatul PSD a făcut din calitatea de prim-ministru. Explicațiile publice ar trebui să vină tocmai din partea Vioricăi Dăncilă, care s-a folosit de resursele publice atât în campania pentru alegerile prezidențiale, cât și în cea pentru alegerile europarlamentare. Inclusiv miniștrii cabinetului Dăncilă au folosit pozițiile deținute și resursele de care au beneficiat din această postură pentru a face campanie în favoarea candidatului PSD”, se mai arată în comunicat.

Liberalii acuză PSD și Viorica Dăncilă că ”s-au transformat într-un lansator continuu de fake-news”.

”PSD este incapabil să se prezinte într-o campanie electorală fără să apeleze, în mod recurent, la atacuri la persoană, la minciună și dezinformare”, au conchis liberalii.

Viorica Dăncilă a acuzat, luni, că mai mulți dintre cei care au fost invitați la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunați de la Administrația Prezidențială.

”Președintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informație și, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administrației Prezidențiale în organizarea propriei campanii electorale. Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili pentru a organiza activități de natură electorală, adică în folos politic propriu. Așteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL”, a afirmat candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.