Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL revoltat de decizia PSD privind traseistii: Vom ataca la CCR

alina gorghiu presedinte pnl

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a precizat marti ca PNL va contesta la CCR un vot in Camera Deputatilor prin care nu se vor lua masuri pentru a corecta efectele OUG 55, ordonanta migratiei politice.

Declaratia sa vine dupa ce Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, prin majoritatea celor de la PSD, a nu a acceptat introducerea de amendamente la legea de respingere a OUG 55 prin care sa prevada fie pierderea mandatelor alesilor locali traseisti, fie intoarcerea acestora la partidele din care au plecat.

"Prin votul acordat, astăzi, de parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, PSD sfidează decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea Ordonanței 55 / 2014. Cu siguranță, vom ataca la Curtea Constituțională un vot similar în plenul Camerei. PSD nu este și nu poate fi deasupra Constituției!

Reamintesc că Ordonanța 55/ 2014 a fost dată în toamna trecută de premierul Victor Ponta pentru candidatul prezidențial Victor Ponta. Astfel, dl Victor Ponta și-a asigurat un avantaj electoral necinstit prin legalizarea racolării de aleși locali și transformarea lor în agenți electorali PSD. Alegerile au fost pierdute, dar sfidarea continuă", a precizat Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Amintim insa ca Alina Gorghiu, desi membru al Comisiei Juridice, nu a fost prezenta la lucrarile de marti pentru a sustine punctul de vedere al liberalilor privind legea de respingere a OUG 55.

CCR a declarat neconstitutionala OUG 55, dar a lasat la latitudinea Parlamentului sa stabileasca calea de urmat pentru a pune lucrurile in acord cu decizia Curtii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.