Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Se impune o reformă amplă a administraţiei publice

Reforma administraţiei publice trebuie să aibă în vedere un consens major al marilor partide politice spune preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, liberalul Victor Paul Dobre, în contextul în care premierul Dacian Cioloş se exprimă luni în Parlament pe tema reformei administraţiei.

"Salut această iniţiativă a primului-ministru. Trăim un moment, în aprecierea mea, în care se pune problema unei reforme ample a întregii administraţii publice, atât la nivel central, cât şi judeţean şi local, o reformă care trebuie să aibă în vedere capitolele mari, mă refer la regionalizare, mă refer la redefinirea atribuţiilor atât primari, preşedinte de judeţ, Consiliul Judeţean, Consiliul Local, atribuţiile ministerelor şi modul lor de funcţionare, o delimitare cât mai bună, de unde începe profesionalismul sută la sută şi până unde poate merge politicul", a declarat, la RFI, liberalul.

În opinia lui Victor Paul Dobre, "această reformă trebuie să aibă în vedere un consens major al marilor partide politice. E greu să faci reformă în condiţiile unui an electoral, în condiţiile unui Guvern tehnocrat, care are un sprijin în Parlament, dar nu are o reprezentare politică în Parlament, dar ceea ce mi se pare important şi subliniez e revenirea în spaţiul public a acestei dezbateri, prin intervenţia la nivelul primului-ministru (...). Problema responsabilităţilor, aşa cum sunt definite în prezent, eu zic că se impun modificări, responsabilităţile primarului, ale viceprimarului, ale Consiliului, ale aparatului Primăriei şi lucrul ăsta merge şi la nivelul Consiliului Judeţean şi mai departe la nivelul administraţiei publice centrale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.