Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se pregătește de guvernare: Care ar fi viitorii MINIȘTRI

PNL

Președinții comisiilor de specialitate PNL au fost convocați astăzi, la ora 17.00, la sediul partidului pentru a finaliza draftul programului de guvernare. Ludovic Orban le-a ordonat parlamentarilor liberali să nu plece din București în perioada 15-30 iunie, pentru că urmează să fie depusă și votată moțiunea de cenzură pe care o va iniția PNL.

Pe măsură ce se apropie data depunerii moțiunii și pe fondul plecărilor din PSD, liberalii se grăbesc să își formeze o echipă gata să preia guvernarea și pe care o pot prezenta public." Ni se reproșează că doar criticăm și atacăm și nu facem nimic constructiv. Așa că o să venim cu un draft de program de guvernare, dar și cu o echipă despre care să spunem: ei sunt, cu ei defilăm la guvernare", a declarat un vicepreședinte al PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Kate Middleton, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana: Câți bani a dat aceasta pe o rochie-Prețul este uluitor

Este deja cunoscut că, pentru funcția de premier, se pregătește președintele liberalilor, Ludovic Orban, noutatea fiind că europarlamentarul Siegfried Mureșan, înscris recent în PNL, ar fi în cărți pentru funcția de vicepremier. Printre numele vehiculate de liberali pentru preluarea portofoliilor ministeriale se numără Victor Paul Dobre la Administrație și Interne (a mai deținut acest portofoliu), Florin Câțu la ministerul de Finanțe (președintele Comisiei Economice de la Senat), Lucian Bode la Transporturi, Dan Vîlceanu (vicelider PNL la Camera Deputaților) la ministerul Muncii, Marilen Pirtea sau Raluca Turcan la ministerul Educației și Lucian Heiuș la ministerul Economiei.

La Apărare se pregătește Ovidiu Raețchi (vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților), la Agricultură - Nini Săpunaru, Ben Oni Ardelean la Externe, la Mediu - Lucia Varga (a mai condus acest minister) și Vlad Nistor ar merge la ministerul Culturii. Pavel Popescu ar fi viitorul ministru al Comunicațiilor, în timp ce Răzvan Prișcă ar primi ministerul pentru Relația cu Parlamentul, iar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, ar merge la ministerul Românilor de Pretutindeni. Violeta Alexandru, fost ministru în guvernul Cioloș, ar prelua ministerul pentru Dialog Social.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce sumă uriașă câștigă lunar Mălin Bot ca jurnalist și cine îl finanțează

Singurul minister unde va fi propus un independent este ministerul Justiției, surse liberale precizând că acesta nu va avea carnet de partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.