Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și Munteanu, o relație cu dezavantaje

matrioska

Astăzi, la ora 18, avem conferință de presă a copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Vor mai fi Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, Cătălin Predoiu, președintele PNL București și Marian Munteanu, deocamdată candidat al PNL pentru Primăria București. Hai să vedem un pic care sunt scenariile ce se pot întâmpla în cadrul acestei conferințe și care sunt perspectivele PNL:

Scenariul A:

PNL anunță că renunță la candidatura lui Marian Munteanu. Motivele invocate sunt de tipul unor informații de ultimă oră venite dinspre CNSAS care ar aduce detalii noi în ceea ce privește o posibilă colaborare a acestuia cu Securitatea. Este decizia cea mai intuită de tot spectrul public. Puncte pozitive: PNL răspunde practic solicitărilor venite din zona societății civile de a retrage această candidatură controversată. Poate ieși chiar decent din treaba asta și cu un discurs gen: „Am ales să facem acest pas tocmai pentru că, așa cum am dovedit de fiecare dată, ascultăm vocea oamenilor, a societății civile, a simpatizanților PNL”. Puncte negative: deja ajunși la candidatul cu numărul 4, ar deveni și mai mult subiectul de râs mai ales în mediul online. Nu că ar fi departe de asta.

Scenariul B:.

Marian Munteanu anunță că nu mai vrea să fie candidatul PNL pentru că, în ciuda anumitor lucruri care îl apropie de PNL și care l-au făcut să accepte oferta lor, se pare că sunt multe lucruri ce fac o posibilă colaborare ireconciliabilă. Puncte pozitive: pentru PNL nu prea există. Nu poți vorbi de un partid mare și serios, care nu își ia la mișto electoratul când se petrece o astfel de situație în care un candidat pleacă după ce tu l-ai prezentat ca pe Mesia așteptat de electoratul de dreapta.

Scenariul C:

Marian Munteanu rămâne candidatul PNL. pe principiul „câinii latră, caravana trece”. Ar fi probabil varianta cea mai puțin așteptată. Să vezi toți liderii marcanți ai PNL strângând toată presa într-o conferință la care să vină și să spună: „Rămâne Marian Munteanu”. De ce ar fi această variantă una sinucigașă? Pentru că, dincolo de întregul tsunami declanșat la adresa omului de când a fost lansat, e suficient doar să te uiți la ziua de ieri ca să vezi cum va fi campania electorală: atacuri în online, atacuri media tradițională, activ de partid neîncrezător, colegi de partid care i-ar sabota campania.

În situația aceasta, nu se va mai vorbi de locul ocupat de Marian Munteanu și PNL la finalul alegerilor locale, ci dacă reușește omul să facă un procent din două cifre sau doar una. Relația Marian Munteanu – PNL este una numai cu dezavantaje. Răutăcioșii și cei pasionați de scenarită vorbesc despre faptul că omul a fost plantat în PNL pentru a determina implozia partidului și pentru e distruge orice mică șansă pe care o mai avea în a câștiga Bucureștiul. Acum că și-a făcut datoria, se poate retrage.

Dar chiar atât de naiv să fie un întreg partid?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.