Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL şi Pro România, obligate, în urma unor plângeri ale PSD Dâmbovița, să îndepărteze materiale electorale amplasate în alte locuri decât cele prevăzute de lege

pn psd pnl

Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a admis, miercuri, două sesizări depuse de Partidul Social Democrat care a reclamat încălcarea legislaţiei electorale, prin amplasarea de materiale electorale în alte locuri decât cele prevăzute de lege, de către Partidul Naţional Liberal şi de către partidul Pro România. BEJ a decis, totodată, să trimită plângerile către Poliţie, pentru ca oamenii legii să stabilească dacă în aceste cazuri este vorba şi despre contravenţii, anunță news.ro.

Una dintre plângerile depuse de PSD la BEJ Dâmboviţa se referă la amplasarea de către PNL, a unor afişe electorale, în alte locuri decât cele prevăzute de lege, în oraşul Răcari. Biroul Electoral a dispus îndepărtarea materialelor de propagandă afişate în alte locuri decât panourile stabilite de Primărie. În plus, decizia BEJ Dâmboviţa prevede că plângerea va fi înaintată către Inspectoratul de Poliţie Judeţean "în vederea verificării faptei semnalate din perspectiva săvârşirii contravenţiei prevăzute de art. 98 lit. H) din Legea nr. 208/2015, modificată şi aplicarea dispoziţiilor legale în consecinţă”.

Citește și: VIDEO - Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest 'împărat în trening': 'Poate că i-aș fi plâns de milă'

A doua plângere depusă de PSD are ca obiect comiterea unor fapte similare de către Pro România, care a amplasat afişe electorale pe mai mute garduri în localităţile Ludeşti, Brăneşti, Băleni şi Vlădeni. Şi în aceste cazuri, partidul Pro Români a fost obligat să îndepărteze materialele de propagandă electorală, iar Poliţia a fost sesizată pentru a stabili dacă este vorba despre contravenţii.

Ambele decizii ale BEJ Dâmboviţa pot fi contestate în termen de 48 de ore, începând de miercuri, ziua în care au fost afişate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.