Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL știe de ce Guvernul continuă aplicarea supra-accizei pe carburant

sigla noua pnl

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a declarat, marti, ca Guvernul continua sa aplice supra-acciza pe carburant pentru a da sanse încheierii unui nou acord cu organismele financiare internationale, chiar daca, sustine liberalul, premierul Victor Ponta ar fi recunoscut ca aceasta masura a avut 'un efect devastator' asupra mediului de afaceri si a puterii de cumparare a populatiei, inclusiv asupra colectarii veniturilor bugetare.

'Victor Ponta a început deja sa dilueze promisiunile facute în fata mediului de afaceri privind mega-relaxarea fiscala, ordonând majoritatii politice din Parlament sa schingiuiasca masurile care ar fi condus la relansarea economica, crearea de locuri de munca si îmbunatatirea puterii de cumparare a populatiei. (...) O alta lovitura a fost data mediului de afaceri prin supra-impozitarea microîntreprinderilor, cele care asigura cele mai multe locuri de munca în economie si o contributie însemnata la formarea PIB-ului', a afirmat Ialomitianu, într-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Deputatul liberal a criticat, în acest context, si proiectul de Cod fiscal, opinând ca masurile economice ale Guvernului 'au fost gândite în pripa'.

'Forma adoptata a Codului fiscal în prima camera reflecta justetea criticilor facute de PNL si de multi specialisti în economie: proiectul Ponta nu are nicio viziune economica, masurile au fost gândite în pripa, fara estimari precise, doar pentru a câstiga simpatie electorala. Asa se explica si graba adoptarii în Senat a proiectului de lege în doar câteva ore, fara o dezbatere reala, care i-ar fi dat posibilitatea sa explice obiectivele economice si sociale urmarite si asigurarea sustenabilitatii acestor masuri. Speriat de impactul bugetar pe care îl creeaza implementarea masurilor fiscale de la 1 ianuarie 2016, Victor Ponta a început sa ciopârteasca Codul fiscal, anulând una dintre cele mai importante masuri de relaxare fiscala, eliminarea supra-accizei la carburanti, pe care tot el a introdus-o începând cu 1 aprilie 2014', a mai spus Ialomitianu.

Potrivit lui Ialomitianu, Ponta ar fi recunoscut ca excedentul bugetar pe care îl anunta pe primele trei luni din 2015 nu este rezultatul unei cresteri economice sustinute (...) si nici al cresterii eficientei în colectarea veniturilor bugetare, ci 'al taierilor masive ale cheltuielilor pentru investitii'.

'Asa se face ca, de câteva zile, Victor Ponta si-a nuantat discursul si nu mai afirma ca România nu mai are nevoie de un nou acord cu FMI si Comisia Europeana, ci, dimpotriva, ar face orice ca sa câstige încrederea pierduta în fata acestor organisme financiare. Prin petirea FMI si CE, Victor Ponta nu cauta decât tapi ispasitori pentru viitoarele sale insuccese', a adaugat Gheorghe Ialomitianu.

Parlamentarul PNL considera ca singurul vinovat pentru viata 'din ce în ce mai grea' a românilor si pentru lipsa locurilor de munca este Guvernul si politicile acestuia din ultimii trei ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.