Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simonis, acuzat că a participat la o acţiune electorală a unui partid pro-rus, refuzând invitaţia forţelor democratice din Serbia VIDEO

alfred simonis

PNL Timiş califică drept ”sfidător” gestul făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, despre care afirmă că a refuzat invitaţia forţelor democratice din Serbia şi a participat la o acţiune electorală a Partidului Progresist Sârb ”recunoscut pentru poziţia sa anti-europeană şi pro rusă” şi anunţă că sprijină Partidul Românilor din Serbia pentru alegerile parlamentare de duminică.

”Am fost contactat de mai mulţi lideri politici români din Serbia şi toţi mi-au spus că se simt jigniţi de atitudinea deputatului PSD Simonis”, afirmă liderul PNL Timiş Alin Nica, solicitându-i social-democratului să prezinte scuze public pentru sfidarea comunităţi româneşti din Serbia şi ”să îşi declare adevăratele afinităţi politice”.

PNL Timiş susţine toate demersurile legitime ale formaţiunii politice a românilor din Serbia, membră în coaliţia ”Serbia împotriva violenţei” proeuropeană.

„Suntem alături de liderii Partidului Românilor din Serbia care şi-au exprimat zilele trecute regretul şi dezaprobarea pentru gestul sfidător făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Alfred Simonis, care a refuzat invitaţia forţelor democratice din Serbia şi a participat la o acţiune electorală a Partidului Progresist Sârb, recunoscut pentru poziţia sa anti-europeană şi pro rusă”, potrivit liberalului.

Nica susține că a fost contactat de mai mulţi lideri politici români din Serbia, care i-au spus că se simt jigniţi de atitudinea deputatului PSD Simonis.

Simonis devine un pericol pentru România şi pe plan extern

”Acţiunile controversate ale deputatului Simonis continuă şi, iată, ne pun într-o situaţie delicată. Am fost contactat de mai mulţi lideri politici români din Serbia şi toţi mi-au spus că se simt jigniţi de atitudinea deputatului PSD Simonis.

L-au invitat oficial în cadrul unei întâlniri la Ambasada Română din Belgrad, apoi la mitingul lor de la Petrovac, dar preşedintele Camerei Deputaţilor a ales să onoreze invitaţia lui Vucic la mitingul Partidului Progresist din 13 decembrie de la Novi Sad”, spune preşedintele PNL Timiş, Alin Nica.

În opinia sa, Simonis devine un pericol pentru România şi pe plan extern.

„Din păcate, ieşirile ciudate ale lui Simonis nu se petrec doar în România. Mai nou, Simonis devine un pericol pentru ţara noastră şi pe plan extern.

Îi solicităm deputatului PSD să îşi ceară scuze în mod public pentru sfidarea comunităţii româneşti din Serbia şi să îşi declare adevăratele afinităţi politice. Felul în care i-a tratat pe românii din Serbia este inadmisibil”, a mai spus Alin Nica.

Duminică, în Serbia, au loc alegeri parlamentare şi chiar dacă preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, nu candidează el însuşi, imaginea şi numele său au fost în centrul campaniei electorale, iar scrutinul, dublat de unul local, vine la câteva luni după două atacuri armate în masă care i-au şocat pe sârbi şi i-au făcut să iasă în stradă şi să ceară inclusiv anticipate, relatează Reuters şi BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.