Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea să schimbe radical jocurile la Curtea Constituţională. Proiect de lege depus în Parlament/ DOCUMENT

CCR

Deputatul PNL Pavel Popescu a depus în Parlament un proiect de lege care, odată adoptat, ar schimba radical jocurile de la Curtea Constituţională. Acesta propune ca deciziile CCR să fie luate doar cu majoritate de două treimi, adică pentru a se adopta o decizie să fie nevoie de 6 din cele 9 voturi, spre deosebire de majoritatea simplă de 5 la 4 necesară în prezent.

"Suspiciunile de apărare a interselor ilegitime ale unor politicieni de către CCR apar tot mai des în discursul public. Aceste suspiciuni subminează autoritatea CCR mai ales în cazul deciziilor care favorizează politicieni implicați direct în numirea unor judecători CCR. Pentru a stopa această spirală a neîncrederii am depus o inițiativă legislativã de modificare a legii CCR astfel încât deciziile CCR să fie luate cu o majoritate de 2/3, obligând astfel judecătorii constituționali să găsească soluții în acord cu legea fundamentală şi nu în acord cu politicienii care i-au numit. Chem toți membrii Parlamentului să susțină acest demers. Orice altă soluție, precum cererile de modificare a Constituției sau desființarea CCR este demagogică", anunţă Pavel Popescu pe Facebook.

Propunerea vină la două zile după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis, cu o majoritate de 5 la 4, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a respectat legea când a refuzat să constuite completuri de trei judecători specializate, care să judece cazurile de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.